Cilvegözü patlamasına dair detaylar

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya dair detayları paylaştı.

Cilvegözü patlamasına dair detaylar

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına, patlama konusunda bilgi veren Bülent Arınç, 14.40 civarında Cilvegözü sınır kapısı girişinde, Türkiye'ye yakın bir mesafede Suriye'den gelen araçta patlama olduğunu söyledi.  Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadulalh Ergin ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın bugün olay yerine gideceklerini dile getirdi.
Suriye plakalı bir panelvan minibüs olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, patlamanın yardım TIR'larının ve gümrükten dolayı insan yoğunluğunun bulunduğu yerde meydana geldiğini dile getirdi. Arınç, ölü ve yaralı sayısı konusunda ise 3'ü Türk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 13'ü ağır 28 kişinin de yaralandığını kaydetti. Yaralılardan 19'unun Suriyeli olduğunu belirten Arınç, ağır yaralı 13 kişiden de 5'inin Türk olduğunu aktardı.
Patlamada yardım TIR'larının hasar görmediğini belirten Arınç, 19 aracın küçük çaplı hasar gördüğünü kaydetti. 
Patlayıcının cinsinin henüz belirlenemediğini; ancak incelemelerin devam ettiğini söyleyen Arınç, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'nın da adli soruşturma başlattığını aktardı.  Arınç, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
Olayın kapsamlı olarak soruşturulacağını söyleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, kısa sürede doyurucu bilgilere ulaşma imkanı olacağını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Cilvegözü patlamasına dair detaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER