'Çok gizli' gönderilen yazı şehri ayağa kaldırdı!

Adana’da bomba yüklü araç ihbarı üzerine polis alarma geçti. Aracın, Reyhanlı saldırılarında kullanılanla aynı model olduğu ileri sürüldü.

'Çok gizli' gönderilen yazı şehri ayağa kaldırdı!

  • İstihbarattan Adana'ya  ’çok gizli’ yazı gönderildi
  • Operasyonlarda bir şüphelinin evinde sarin gazı bulunduğu iddia edildi
  • Kontroller ikinci bir emre kadar aralıksız devam edecek

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nca önceki gün Adana’ya gönderilen ’çok gizli’ yazısında, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki patlamalarda kullanılan araçların ikizinin şehre girmiş olabileceği belirtildi. Vatan'ın haberine göre, istihbarat raporları üzerine, Adana Emniyetin Haber Merkezi’nden telsiz anonsları yapılarak, “Nokta nöbeti tutan görevlilerimizin, daha dikkatli davranması, çelik yelekli ve uzun namlulu silahlarıyla hazır olmaları gerekmekte. Gördükleri şüpheli durumlarda, öncelikle kendi can güvenliklerini sağlayıp, acele olarak kısım ekiplerine bilgi vermesi gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.

Kontrol noktaları

Şehir merkezinde resmi asayiş ekipleri kontrolleri sıklaştırırken, kentin giriş noktası olan D-400, otoyolda uygulama noktaları oluşturuldu. Uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği alan terörle mücadele ekipleri, kapalı kasa ve yabancı plakalı araçları durdurup didik didik aradı.

İkinci emre kadar

Uygulamaların ikinci bir emre kadar süreceğini belirten Emniyet Müdürlüğü kaynakları, “Reyhanlı’daki patlamalarda kullanılan araçların aynısının ülkede dolaştığı bilgisi alındı. Özellikle Adana ve çevresinde sansasyonel eylemler yapılacağı istihbaratı üzerine çalışma başlatıldı. Kontroller ikinci bir emre kadar aralıksız devam edecek” dedi.

Sarin?gazı bulundu iddiası

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce Adana ve Mersin ile çevre illerde yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan 12 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda bir şüphelinin evinde iki kilo sarin gazı bulunduğu iddia edildi.

Damlası bile öldürücü

Sinir gazı olarak bilinen Sarin gazı, 1938’de Alman Kimyageri Gerhad Schrader tarafından bulundu. Aşırı zehirli olan bu gaz, vücuttaki sinir sistemlerinin dengesini bozarak felce neden oluyor. Renksiz ve kokusuz olduğu için sezilmesi ve teşhisi oldukça zor olan bu gazın son derece küçük bir damlası bile insanı kolaylıkla öldürebiliyor. BM tarafından kitle imha silahları kategorisine alınan sarin gazı, bugüne kadar bilinen dört büyük saldırıda kullandı.
<< Önceki Haber 'Çok gizli' gönderilen yazı şehri ayağa kaldırdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER