Çözüm sürecine ‘şiirli’ destek

Yukarıovacık köyünde yaşayan Seyda Şeyh Ubeydullah ve eğitimci oğlu Muhammed Seydaoğlu, barış sürecinin devam ettirilmesi ve olumlu sonuç alınması için bölgede önemli bir görev üstleniyor.

Çözüm sürecine ‘şiirli’ destek

Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Malatya ile diğer çevre illerin en önemli kanaat önderlerinden olan Seydaoğlu ailesi, Kürt-Türk çatışmasının biran önce bitirilerek bölgede ve ülkede kardeşliğin hüküm sürmesini istiyor. Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Yukarıovacık köyünde yaşayan ve Yukarıovacık Kur’an Kursu’nda bölgedeki birçok genci yasadışı olaylara karışmaktan koruyan Seydaoğlu ailesi, yüklendikleri bu misyonla bölgede çok takdir görüyor. 

Kur’an Kursu’nun başında olan Seyda Şeyh Ubeydullah ve kursun eğitmenlerinden ve müdürü olan oğlu Muhammed Seydaoğlu, kendilerini ziyarete gelen binlerce bölge vatandaşına, birlik beraberliğin önemini anlatıyor. Kursta yüzlerce öğrenci de bölgenin en önemli sorunu olan yasadışı olaylara karışmaktan alıkonuluyor. 
Bölgede yıllarca yüzlerce talebe yetiştiren ve bölge sorunlarını sulh ile çözüme kavuşturan kıymetli kanaat önderi Seyda Şeyh Ubeydullah şunları ifade ediyor.
İslam dini barış dinidir. Cenabı Allah Kuran-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır.

“Ey İnsanlar şüphesiz biz sizi bir erkekten ve bir dişiden yarattık birbirinize yardımcı olasınız diye milletlere ve kabilelere ayırdık. Allah nezdinde sizin en hayırlınız O’ndan en çok sakınınanızdır.” (Hucürat 13) 

Bu akan kandan hiç kimse karlı değildir. Türkiye’nin ilerlemesini ve huzurunu istemeyen mihraklar (toplumlar) karlı çıkar. Artık anneler babalar ve çocuklar ağlamasınlar gözyaşı dursun, barış sağlansın ve bu kirli oyun bitsin istiyoruz. Sağduyu sahibi herkes bunu ister. İslam dini birliği ve beraberliği emreder ve ırkçılığı ret eder. Allah bizi birliğe davet ediyor “Hepiniz Allah’ın ipine sarılın. Tefrikaya düşmeyiniz.” diye emrediyor. Bir millete tefrika düşerse o millet parçalanır ve düşmana yem olur. 

"Bu barışa sebep olan herkesten Allah razı olsun"

Yıllardır, barışı ve kardeşliği anlatan Muhammed Seydaoğlu ise, şimdi devletin başlattığı süreçten de oldukça memnun. Bu sürecin başarı ile sonuçlanmasını isteyen Muhammed Seydaoğlu, şimdiye kadar kendi öngörüleri ile üstlendikleri ‘gönül elçiliği’ görevlerini sürdürmeye kararlı olduklarını belirtiyor. 
Eğitimci Yazar Muhammed Seydaoğlu, yaşanan süreçten duyulan memnuniyeti de şiire döküyor. Dizelerinde, “Fikirler saygı görsün, esas olan tek devlet. Fitneler fesatlar aramıza, sakın bir daha girmesin.” gibi önemli mesajlara yer veren Seydaoğlu’nun ‘Barış’ isimli şiirinin tam metni şöyle:   

Devlet, cümle millet, herkes oldu birlik
Hep beraber tek söz, şimdilik olduk dirlik
Acılar dindi birden, süreç; barış şimdilik
Huzur hâkim oldu, barış oldu kardeşlik

Bundan sonraki süreç, sana kalmış, ey Devlet!
Sen olmasan başka, kime güvenecek millet 
Yukarda Allah vardır, bir de mecliste hükümet,
Bacılar ağlamasın artık, özgür olsun memleket

Fikirler saygı görsün, esas olan tek devlet!
İtaat olsun sana, saygı duysun aziz millet
Adalet yüzünü göster, bitsin artık bu zillet
Analar ağlamasın, yetmez mi bu kötü illet
 
Halkın iradesi hâkim, demeli başkanımı seçtim
Bundan böyle olmalı, net şeffaf yüzlü yönetim
Adalet olmazsa kardeş,  sonuçsuz kalır denetim
Gelinler ağlamasın beyler, bebeler kalmasın yetim

Yasaların kapsamlı olsun, herkesçe benimsensin
Türk Kürt ayrımı mı desen, asla bir daha olmasın 
Siyah beyaz gri desen, hiç kimse hor görülmesin
Adalet yerini bulsun, yeter ki barış yara almasın

Fitneler fesatlar aramıza, sakın bir daha girmesin 
Kahpe düşmanların önüne, yemlik olup atılmasın
Sıkıntılar acımasız yüzünü, ne olur artık göstermesin
Anneler gür ağlayıp, insanlık, tarihinden utanmasın

Muhammed Seydaoğlu
Yukarı Ovacık Köyü Yatılı Kuran Kursu Müdürü
Karakoçan Elazığ

<< Önceki Haber Çözüm sürecine ‘şiirli’ destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER