Darbeciler harekete geçti, Akdoğan'ı dayanak gösterdi

"Orduya kumpas" iddiası darbecilerin delili oldu..

Darbeciler harekete geçti, Akdoğan'ı dayanak gösterdi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, ilginç bir iddiada bulundu. Akdoğan, orduya kumpas kurulduğunu ileri sürdü. Bu iddiadan yola çıkan Balyoz hükümlüleri yeniden yargılanma talebinde bulundu. 

Akdoğan, orduya kumpas kurulduğu yönündeki iddiasını geçtiğimiz günlerde Star Gazetesi'ndeki köşe yazısında kaleme aldı. Yazısına "Ellerinde nur mu var, topuz mu?" başlığını koydu. 

Yalçın Akdoğan yazısında, "Başbakan kendi ülkesinin milli ordusuna, milli istihbaratına, milli bankasına, milletin gönlünde yer edinen sivil iktidarına kumpas kuranların bu ülkenin hayrına bir iş yapmış olmayacağını çok iyi bilir." ifadelerini kullanmıştı..

Akdoğan'ın bu iddiası, darbe davalarında hapis cezası alan askerleri harekete geçirdi. Hükümlüler yeniden yargılanma talebiyle mahkemenin kapısını çaldılar.

İlk başvuru, Balyoz Darbesi hükümlülerinden geldi. Aralarında Çetin Doğan, Bilgin Balanlı ve Ergin Saygun'un da bulunduğu emekli generaller, Akdoğan'ın "Orduya Kumpas Kuruldu" sözlerini gerekçe gösterek İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdiler.

Akdoğan'ın devletin kozmik bilgilerine hakim olduğunu öne süren avukatlar, kumpas açıklamasının bilgi ve belgeye dayandığını ileri sürdü. İddianın asıl kaynağının ise Milli İstihbarat Teşkilatı olduğunu savundular. Ve yeniden yargılama sürecinde hem Akdoğan'ın hem de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın tanık sıfatıyla mahkemede dinlenmesini talep ettiler.

Yeniden yargılama talepleri, kritik bir dönemde geldi. Zira Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz davasında 88 sanığa verilen cezayı bozup dosyayı, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Mahkeme, nihai kararını vermeye çalışırken yeniden yargılama talepleriyle birçok soru işareti daha ortaya çıktı.

<< Önceki Haber Darbeciler harekete geçti, Akdoğan'ı dayanak gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER