Davutoğlu, Hocaefendi’nin makalesine derin! anlamlar yükledi ancak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fethullah Gülen Hocaefendi’nin NY Times’ta yayımlanan makalesine akla ziyan anlamlar yükledi.

Davutoğlu, Hocaefendi’nin makalesine derin! anlamlar yükledi ancak

Erdoğan, makalenin banka ile ilgili olduğu şeklinde çarpıtma yaparken, bir akademisyen olan Davutoğlu, köşe yazarı olmayan birinin makale yazmasından duyduğu hayreti(!) dile getirdi. Erdoğan ve Davutoğlu, NY Times’ın arkasında kimlerin olduğunun sorgulanmasını istedi. Buradan ‘derin’ manalar çıkarıp, vatandaşı aldatma yoluna gittiler. Oysaki, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ya da Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ile onun kardeşi Serhat Albayrak’a New York Times'ı ve arkasında kimin olduğunu sorup öğrenebilirdi.

Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında, ardından da bugün Sakarya’da partisinin programında kendisinin ne kadar büyük bir vatansever olduğunu anlatırken, Hocaefendi’yi ise NY Times yayınlanan makalesinden dolayı, belgesiz, delilsiz, mesnetsiz bir şekilde ülkesini şikâyet etmekle itham etti. Davutoğlu, ömrünün tamamını ülkesi uğruna feda edip, 160 ülkede bayrağını dalgalandıran ve dünyanın sayılı din âlimleri arasında gösterilen, adına üniversitelerde kürsüler açılan Hocaefendi için vatanını şikâyet etmekle suçlaması akla şunu getiriyor: “Acaba bir prof. olan Davutoğlu, makaleyi okumadı mı? Troller tarafından mı yönlendiriliyor?”




BİR BAŞBAKAN’A HELE HELE BİR AKADEMİSYENE YAKIŞMAYAN İTHAMLAR

Onlarca makalesi uluslararası medyada yayınlayan bir akademisyen olarak  Hocaefendi için “NY Times’a nasıl yazı yazar?” gibi, o tuhaf ifadeler kullanması Davutoğlu’na yakışmadı. O da Erdoğan gibi garip şekilde NY Times’ın kim olduğunu, arkasında hangi güçlerin olduğunu sorguladı. NY Times’ın arkasında hangi güçler olduğu biz bilmeyiz ancak;

Bu gazete ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ve onun kardeşi Serhat Albayrak’ın yıllarca ortak yayın çıkardıklarını bilmiyor olamaz. Damatların yaptığı bir suç değil tabi ki… Ancak, New York Times’ta bir makale yazmaya bu kadar anlam yüklerseniz, bir aklı evvel de çıkar, “Damat aracılığıyla 4 yıl ne iş tuttunuz?” diye sorma cahilliğini gösterir.

DAMAT, NY TIMES’I TANIR, BİLİR

NY Times’ın arkasında kimlerin olduğunu merak eden Başbakan AhmetDavutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın meraklarını gidermesi için, kendi yayın organlarında çıkan bir haberde Sabah Medya Grup Başkanı damat ve kardeşinin görüştüğü New York Times'ın yayıncısı ve başkanı Arthur Sulzberger Jr’ın yaptığı iltifatlara burada yer verelim:

“SABAH gazetesiyle işbirliğinin birinci yılında Çalık Holding'i ziyaret eden New York Times'in yayıncısı ve başkanı Arthur Sulzberger Jr, yaptıkları işbirliğinden memnun olduklarını belirtti. "Yazı işleri, üretim ve reklam ekiplerimizdeki arkadaşlar gerçekten yaratıcı bir işbirliği ile, birlikte çalışan yakın meslektaşlar haline geldi. Birbirimizden öğrenmeye devam etmeyi ve Sabah gazetesindeki ekip ile uzun soluklu dostluklar kurmayı hedefliyoruz." diye konuştu.”
<< Önceki Haber Davutoğlu, Hocaefendi’nin makalesine derin! anlamlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER