Örgütten kopsunlar diye kesenin ağzı açıldı

Suça karışmamış örgüt üyelerinin toplumsal uyumu için süreç ve etkileri masaya yatırılarak rehabilitasyon projeleri üretilecek

Örgütten kopsunlar diye kesenin ağzı açıldı

  • Re­ha­bi­li­tas­yon pro­je­le­ri; te­rör­den uzak­laş­mak is­te­yen su­ça ka­rış­ma­mış üye­le­ri top­lum­sal uyu­mu­nu kap­sıyor.
  • Te­rör­le mü­ca­de­le için üniversiteler, düşünce kuruluşları ve uzman kişilerle işbirliği yapılacak.
  • Devlet, re­ha­bi­li­tas­yon pro­je­le­ri için 2.6 mil­yon li­ralık bütçe ayırdı.

Ha­ya­ta ge­çi­ri­le­cek re­ha­bi­li­tas­yon pro­je­le­ri; te­rör­den uzak­laş­mak is­te­yen su­ça ka­rış­ma­mış ör­güt üye­le­ri­nin top­lum­sal uyu­mu­nu kap­sa­ya­cak.

Bu kap­sam­da sü­re­ci­nin ilk işa­re­ti­ni Ada­let Ba­ka­nı Sa­dul­lah Er­gin de “Ör­güt içe­ri­sin­de olup da su­ça bu­laş­ma­mış ki­şi­le­rin nor­mal ha­ya­ta dön­me­le­ri­ni sağ­la­ya­cak ya­sal dü­zen­le­me­le­ri içe­ri­yo­r” açık­la­ma­sıy­la ver­miş­ti.

TBMM Plan ve Büt­çe Ko­mis­yo­nu­’na su­nu­lan Ka­mu Dü­zen­li­ği ve Gü­ven­li­ği Müs­te­şar­lı­ğı 2014 yı­lı Per­for­mans Prog­ra­mı­’n­da sü­re­cin ay­rın­tı­la­rı­nı içeren bil­gi­ler yer al­dı. Buna göre, sü­reç baş­la­dı­ğın­dan be­ri müs­te­şar­lık bün­ye­sin­de sür­dü­rü­len ana­liz­ler, 2014 yı­lı­na iliş­kin ola­rak re­ha­bi­li­tas­yon aşa­ma­sı­nı da içe­re­cek.

PSİ­KO­LO­JİK ANA­LİZ

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, ilk aşa­ma­da, te­rör­le mü­ca­de­le alanında üniversiteler, düşünce kuruluşları ve uzman kişilerle işbirliği yapılacak. Bütün bu kesimlerin katılımıyla, sürecin sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik faktörlerinin analizi yapılacak. Ardından demokratikleşme süreçleri ve etkileri masaya yatırılacak.

2,6 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

Re­ha­bi­li­tas­yon sü­re­ci ikinci aşamada ele alı­na­cak. Sos­yal ya­şa­ma ka­tı­lım ve­ya re­ha­bi­li­tas­yon ko­nu­la­rın­da araş­tır­ma ve ge­liş­tir­me pro­je­le­ri ta­mam­la­na­cak. Pro­je­ler için 2014 yı­lı­na yö­ne­lik 1.5 mil­yon li­ra öde­nek ay­rıl­dı. Ay­rı­ca top­lum­sal ha­zır­lık için ra­por, ana­liz, top­lan­tı, sem­poz­yum, se­mi­ner, ki­tap ve der­gi ya­yın­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. Bu fa­ali­yet­ler için ise 1.1 mil­yon li­ra öde­nek ay­rıl­dı. Re­ha­bi­li­tas­yon pro­je­le­ri için ayır­ılan top­lam büt­çe 2.6 mil­yon li­ra.

<< Önceki Haber Örgütten kopsunlar diye kesenin ağzı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER