Deniz Baykal mahkemeye gitmedi, cevabı avukatı verdi

Deniz Baykal ifade vermeye mahkemeye gitmedi, avukatıyla cevap gönderdi.

Deniz Baykal mahkemeye gitmedi, cevabı avukatı verdi

Odatv Davası'nda talimatla ifadesinin alınmasına karar verilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara'daki talimat duruşmasına katılmazken, sorulara avukatı aracılığıyla yazılı cevap verdi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Kadriye Çatal'ın "naip hakim" sıfatıyla görev yaptığı talimat duruşmasına CHP Antalya Milletvekili ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal katılmadı. Duruşmada, Odatv Davası sanıklarından Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın avukatı Hüseyin Ersöz ile sanık Nedim Şener'in avukatı Nurcan Bayraktar hazır bulundu.

Deniz Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz'ın mahkemeye dilekçe vererek, müvekkilinin bugün yurt dışında bulunacağını bildirdiği ve dilekçe ekinde TBMM görev yazısının ibraz edildiği tutanağa geçildi. Baykal'ın, daha önceki talimat duruşmasına verdiği dilekçe ekinde, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin talimatla ilettiği sorulara yazılı cevap verdiği belirtildi.

Hakim Çatal, ara kararında, "Baykal'ın ve avukatı Muzaffer Yılmaz'ın çağrı kağıdı ile çağrılmalarına" karar verdi.

Çatal, ara karara, "tanığın (Baykal) her celse bir mazeret bildirdiğini, bunu belgelendirdiğini ve mazereti nedeniyle hazır olmadığını" belirterek, "tanık vekilinin şifai beyanlarında da Baykal'ın belirlenen duruşma günlerinde hazır olmayacağı, ancak davanın diğer taraflarına bildirilmeyen bir günde hazır olarak ifade verebileceğini" belirttiğini kaydetti.

Avukatın, imzalı yazılı tanık beyanının kabulü hususunda talepte bulunduğunu tutanağa geçiren Çatal, ancak asıl mahkemenin talimatı uyarınca duruşmalara sanık avukatlarının da katılmak istediğini, buna ilişkin takdirin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine ait olduğunu ifade etti. 

Çatal, Baykal'ın imzalı beyanına yeterli olup olmayacağı konusunda bilgi verilmesi için İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

AA
<< Önceki Haber Deniz Baykal mahkemeye gitmedi, cevabı avukatı verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER