Dershanelerle ilgili toplantıya damga vuran iki cümle!

Hükümetin dershaneleri kapatma girişimiyle ilgili ÖZ-DE-BİR Başkanı Faruk Köprülü açıklama yaptı.

Dershanelerle ilgili toplantıya damga vuran iki cümle!

Dershanelerin kapatılması girişimine yönelik ÖZ-DE-BİR Başkanı Faruk Köprülü basın açıklaması yaparken, açıklama sonrası soru-cevap bölümünde iki katılımcının cümleleri toplantıya damga vurdu ve toplantıdakilerden büyük alkış aldı. Bir katılımcı, "Ben gazetelere manşetlerini vereyim: Dershaneler Anadolu'da kapanıyor Kandil'de açılıyor" ifadesini kullanırken, kendisinin de bir veli olduğunu belirten diğer bayan katılımcı ise; "Bir veli olarak soruyorum; ben çocuğumu müzik, tenis, İngilizce için kursa gönderebiliyorum Peki niye Matematik, fizik kimya için gönderemiyorum?" cümlesini kullandı
ÖZ-DE-BİR Başkanı Faruk Köprülü'nün açıklamalarının satır başları şöyle:

-Özel okulların ve sektörün dershanelerin kapatılmasıyla zarar göreceği ortada.
-Bu yasa dershane sahiplerinin büyük maddi kayıplar yaşamasına, yıllarını buna adamış dershane girişimcilerinin, öğretmenlerinin, çalışanlarının işsiz kalmasına, özel ders alma imkanı olanların fırsat kazanmasına, toplumun her kesiminde önemli zararlar yaşanmasına sebep olacaktır.

-Eğitimciler olarak meseleye hiçbir zaman maddi açıdan bakmadığımızı bilmenizi isteriz.

-Bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da öğrencilerin karanlık emelleri olanların hedefi olabileceğinden endişe etmekteyiz. -Özel Dershane Dernekleri olarak, üyelerimizin haklarını korumaya, öğrencilerimize hizmet vermeye, Kamuoyuna haklılığımızı duyurmaya devam edeceğimizi saygıyla bildiriyoruz.
SORU VE CEVAP BÖLÜMÜ Dershanelerin amacı öğrencileri bulundukları seviyede, kendilerini zayıf hissettikleri derslere takviye yapmak görevleri arasında. Ben bu tür ihtiyaçların bitmeryeceğini düşünüyorum. Veli bir şekilde çocuğunun bu ihtiyacını gidermek için yollar arayacaktır. Bu yolar da ya kanun yoluyla, devletin gözetiminde kurulmuş kurumlarda bu ihtiyacı giderecek ya da şu anda adını koyamadığım, kanun da yeri olmayan yollarla bu ihtiyacı karşılayacaktır.
-Sektörü rahatlatacak bir teşvik verilmiş değil -Bu süreç hepimizi büyük sıkıntılara soktu, sadece dershane çalışanları değil veliler de mağdur edildi -Anayasa Mahkemesi'ne bu konuyu önemsedikleri için teşekkür ediyoruz. -Başlangıçta, 2 yıl önce dershanelerin kapatılacağı ifade edildi, kapatmanın yasal olarak mümkün olamayacağı anlaşılınca dönüştüreceğiz denildi, sanki dershanelere, özel okula giden öğrencilere taşvik verilecekmiş gibi bir algı oluşturuldu. İlk söylendiği gibi olmadığını söyleyebilirim şu an için - Dershanelerin faaliyetleri önümüzdeki yıl da devam ediyor -Sayın Bakan'a soruyorum. Kimin çocuğu girecek üniversiteye zenginin çocuğu mu, özel ders alanın çocuğu mu girecek üniversiteye? -Sadece ticari kaygı olarak düşünmeyin. Bu bizim ekmeğimizse, bu da yasalar çerçevesinde bir haksa, bu hakka yani ekmeğimize ve bu ülkenin geleceğine niye sahip çıkmayalım? -(Toplantıya katılımcılardan bir kişi) Ben gazetelere manşetlerini vereyim: Dershaneler Anadolu'da kapanıyor Kandil'de açılıyor -Anayasa Mahkemesi'nin bu haksızlığa dur diyeceğine inanıyoruz. -(Katılımcılardan bir veli) Bir veli olarak soruyorum; ben çocuğumu müzik, tenis, İngilizce için kursa gönderebiliyorum Peki niye Matematik, fizik kimya için gönderemiyorum?
<< Önceki Haber Dershanelerle ilgili toplantıya damga vuran iki cümle! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER