Devletin 'özerklik' konusunda sessiz kalmasına dikkat çekti

BDP heyetinin son dönemlerde diline doladığı özerklik, Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşayan halkın büyük bir kısmı tarafından talep görmüyor.

Devletin 'özerklik' konusunda sessiz kalmasına dikkat çekti

Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere BDP heyetinin son dönemlerde sürekli dile getirdiği  özerklik ilanı ve terörist başını kastederek  ''halk üzerinde bu kadar etkisi olan bir lider artık İmralı'da kalmamalı" sözleri kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

GORAM Başkanı Mehmet Akif Okur,gündemi fazlaca meşgul eden özerklik konusuyla ilgili Samanyolu Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Okur, Türkiye'deki kürt kökenli vatandaşların özgürlüğünün, özerklik yoluyla özgürleşme değil aksine özgürlüğün, özerklikten vazgeçmekden geçtiğini ifade etti.


TOPLUMUN BERABER YAŞAMA AZMİ BUDANACAK

Mehmet Akif Okur, bu düşüncesinin temelini ise,özerklik sonrası toplumsal güven eşiğinin yerle bir olacağı, toplumun beraber yaşama azminin budanacağı ve Güneydoğu'ya kalkınma kapsamında merkezden yapılan yardımların engelleneceği düşüncesine dayandırdı.

PKK ve BDP temsilcilerinin ekran ekran dolaşarak özerklik ilan edeceklerini hatırlatan GORAM Başkanı Mehmet Akif Okur, bu açıklamaların karşısında devleti temsilen topluma güven verecek açıklamaların yapılmadığını söyleyerek bu durumun toplum psikolojisi üzerinde oldukça olumsuz etkiler meydana getirdiğinin altını çizdi.

PKK VE BDP'YE İSTEDİKLERİNİ SÖYLEYECEK ZEMİN HAZIRLANDI

Okur, özerklik konusunda 21 Mart'ın yani Nevruz'un ilk eşik olacağını, Nevruz' da gündemin özerkliğin inşası olacağını belirtti. İkinci eşiğin ise 30 Mart olacağını dile getiren Mehmet Akif Okur,sözlerine şöyle devam etti ;''30 Mart seçimlerinden sonra biz muhtemelen büyük gösteriler görebiliriz ve bu gösteriler sırasında çıkabilecek olan olumsuz görüntülerin dünyaya sevk edilmesi üzerinden yeni bir propagandayı başlatacaktır PKK-PYD çizgisi.''

PKK-BDP çizgisinin, sürecin kendilerine açtığı meşruiyet alanını kullandığını söyleyen Okur, PKK ve BDP'ye ellerinden silahı bırakmadan istediklerini söyleyebilecekleri bir zeminin oluşturulduğunu ve bunların da bu hakkı sonuna kadar kullanıp yeni psikolojik cepheler açarak ayrışma sürecini daha da ileriye götürdüklerini ifade etti.


<< Önceki Haber Devletin 'özerklik' konusunda sessiz kalmasına dikkat çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER