Devletin zirvesi büyük tehlike atlatmış

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın katıldığı 5. İzmir İktisat Kongresi’nin başlamasından 3 gün önce önemli bir terör operasyonu gerçekleştirildiği ortaya çıktı

Devletin zirvesi büyük tehlike atlatmış

10 kişilik canlı bomba listesinde aranan DHKP-C’li terörist Ferit Mutlu eylem gerçekleştiremeden Buca’da yakalandı.

Bugün Gazetesi'nin manşetten duyurduğu habere göre Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül ve Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın ilk gü­nün­de ko­nuş­ma yap­tı­ğı 5. İz­mir İk­ti­sat Kon­gre­si ön­ce­sin­de gü­ven­lik açı­sın­dan önem­li bir ge­liş­me ya­şan­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. Can­lı bom­ba şüp­he­siy­le ara­nan te­rör ör­gü­tü DHKP-C üye­si 10 ki­şi­den bi­ri­nin kon­gre­den 3 gün ön­ce İz­mi­r’­de ya­ka­lan­dı­ğı öğ­re­nil­di.

Yu­na­nis­ta­n’­ın Lav­ri­on Kam­pı­’n­da eği­ti­le­rek si­lah­lı ve bom­ba­lı ey­lem dü­zen­le­mek üze­re Tür­ki­ye­’ye ya­sal ol­ma­yan yol­lar­dan gi­ri­şi sağ­la­nan DHKP-C’­li Fe­rit Mut­lu, dev­le­tin zir­ve­si­ni ağır­la­yan kon­gre­nin he­men ön­ce­sin­de ya­ka­yı ele ver­di.

BİRİMLER UYARILMIŞTI

Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (EGM) geç­ti­ği­miz yıl ey­lül ayın­da, İs­tan­bul Sul­tan­ga­zi­’de­ki 75. Yıl Po­lis Mer­ke­zi­’ne yö­ne­lik can­lı bom­ba sal­dı­rı­sı­nın ar­dın­dan tüm po­lis bi­rim­le­ri­ne bir ya­zı gön­der­di.

Ya­zı­da, DHKP-C’­nin ey­lem için Lav­ri­on Kam­pı­’n­da eği­tim fa­ali­yet­le­ri­ni ar­tır­dı­ğı ve özel eği­tim­li te­rö­rist­le­rin Tür­ki­ye­’ye gön­de­ril­di­ği bil­gi­si yer al­dı. Eği­ti­le­rek si­lah­lı ve bom­ba­lı ey­lem dü­zen­le­ye­bi­le­cek hat­ta can­lı bom­ba ola­rak kul­la­nı­la­bi­le­cek 10 te­rö­ris­tin kim­lik bil­gi­le­ri ve fo­toğ­raf­la­rı­nın da ek­len­di­ği ya­zı­da, em­ni­ye­tin tüm bi­rim­le­ri­nin alarm du­ru­mu­na geç­me­si is­ten­di.

5 NUMARAYA BASKIN

İz­mi­r’­de ya­ka­la­nan Mut­lu­’nun ara­nan­lar lis­te­sin­de 5 nu­ma­ra­da yer al­dı­ğı gö­rül­dü. Te­rör ör­gü­tü­ne üye ol­mak ve bom­ba­lı sal­dı­rı­la­ra ka­tıl­mak gi­bi suç­lar­dan hak­kın­da ke­sin­leş­miş 7,5 yıl ha­pis ce­za­sı olan ve ben­zer 5 ay­rı suç­tan ara­nan te­rö­ris­tin İz­mi­r’­de bu­lun­du­ğu bil­gi­si­ni alan Te­rör­le Mü­ca­de­le ve İs­tih­ba­rat Şu­be Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri, ope­ras­yon için düğ­me­ye bas­tı.

Mutlu, geç­ti­ği­miz pa­zar gü­nü sa­ba­ha kar­şı Bu­ca’da bir ev­de ya­ka­lan­dı. Ev­de bu­lu­nan çok sa­yı­da ör­güt­sel do­kü­ma­na da el ko­nul­du. Her­han­gi bir ey­lem için­de olup ol­ma­dı­ğıyla il­gi­li bil­gi ve­ril­me­yen Mut­lu­’nun Yu­na­nista­n’­a kaç­mak üze­re ha­zır­lık yap­tı­ğı belirtildi. Mut­lu, Kı­rık­lar F Ti­pi Ce­za­evi’­ne gön­de­ril­di.

İşte canlı bomba listesi

1- Hasan Selim Gönen (Ölü olarak ele geçirildi)

2- Sultan Işıklı (Yaralı olarak yakalandı)

3- Burcu Sönmez

4- Elif Kaya

5- Ferit Mutlu (İzmir’de yakalandı)


7- Seval Arıcı

8- Harika Kızılkaya

9- Şafak Yayla

10- Bulut Yayla
<< Önceki Haber Devletin zirvesi büyük tehlike atlatmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER