Douglas Adams için ilginç doodle - Douglas Adams animasyonu! - Douglas Adams

Douglas Adams doodle oldu. Douglas Adams'ı 61. doğum gününe özel bir hareketli doodle ile hatırladı. Peki Douglas Adams kimdir?

Douglas Adams için ilginç doodle - Douglas Adams animasyonu! - Douglas Adams

İngiliz bilimkurgu yazarı Douglas Adams, doğumunun 61. yıldönümünde de unutulmadı. Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google, yazara özel bir doodle ile sürpriz yaptı. Hazırlanan hareketli doodle'ın üzerinde "Douglas Adams'ın 61. Doğumgünü" mesajı yer aldı. 

Douglas Adams kimdir?

İngiliz bilimkurgu yazarı Douglas Noel Adams, 11 Mart 1952'de, İngiltere'nin Cambridge kentinde doğdu. 11 Mayıs 2001 tarihinde ise ABD'nin California eyaletinin Santa Barbara kentinde hayatını kaybetti.
 
Okula Essex'de gitti. Cambridge'de St. Johns College'e devam ederken Footlights tiyatro kulübünde görev aldı. Pek çok iş denedi: bir hastanede hizmetlilik, inşaat işçiliği, kümes temizlikçiliği, bir Arap aile için korumalık yaptı. Daha sonra BBC'de Dr. Who dizisinde yapımcılık ve senaryo editörlüğünü üstlendi. Dr. Who'nun üç bölümünü yazdı. Monty Pyton grubundan Graham Chapman ile birlikte çalıştı.
 
BBC'de yayımlanan The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Otostopçunun Galaksi Rehberi) adlı radyo oyunu ile ünlü oldu. Oyun, kitap olarak da yayımlandı. Bu radyo oyunundan aynı adlı bir bilgisayar oyunu da üretti. Daha sonra Bureaucracy ve Starship Titanic adlı bilgisayar oyunları üzerinde de çalıştı. Starship Titanic sonradan bir kitap olarak da yayımlandı, ancak Adams'ın hem oyun hem de kitap üzerinde çalışacak zamanı olmadığından kitabı Terry Jones yazdı. İleri derecede bir Beatles hayranıydı.
 
Adams, 1991'de avukat Jane Belson ile evlendi, 1994'te Polly adlı bir kızları oldu. Yazar, 49 yaşında spor yaparken bir kalp krizi sonucunda Santa Barbara'da vefat etti.


Animasyonlu doodle

Google’ın Douglas Adams için hazırladığı doodle, çok fazla görmediğimiz animasyonlu bir çalışma olarak da dikkat çekiyor.  Elektronik panelin üzerindeki çay fincanı, kendisinin yaptığı ‘Dirk Gently’ adlı kurgusal karakterin yer aldığı ‘The Long Dark Teatime of the Soul’ adlı kitaba gönderme yapıyor. 1988 yılında basılan kitap, özel dedektif Dirk Gently’nin maceralarını konu alıyor.  

Elektronik ekran üzerinde göze çarpan havlu ise Adams tarafından uzay yolculuklarında mutlaka bulundurulması gereken bir eşya olarak biliniyor. Eğer sol üst köşede gözlerden çarpan kapıya tıklarsanız, karşınıza ‘Otostopçunun Galaksi Rehberi’ adlı eserde öne çıkan paranoyak android Marvin çıkıyor. 

‘Paniğe Kapılmayın’ adlı ekrana tıklarsanız, karşısına kulağınıza yerleştirdiğiniz ve her türlü dili anlayacağınız dile çeviren ‘Babel Fish’ adlı cihaz beliriyor. Bu cihaz, Adams’ın en ünlü kurgusal cihazlarından biri olarak biliniyor. 

Sağ taraftaki ses açma kapatma tuşundan sesi ayarlarken, yanındaki büyütece bastığınızda Adams hakkındaki arama sonuçlarına ulaşıyorsunuz. 



<< Önceki Haber Douglas Adams için ilginç doodle - Douglas Adams animasyonu!... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER