Efkan Ala'ya göre poliste görevden almalar rutin

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması sonrasında 10 binin üzerinde polis memurunun görev yerinin değiştirilmesini rutin bir uygulama olduğunu söyledi.

Efkan Ala'ya göre poliste görevden almalar rutin

Ala, her yıl benzeri görev değişikliğinin olduğunu, görevlerini yapmadığı için yeri değişen polis sayısının bin olduğunu ileri sürdü.

Ala, Kanal 7 İskele Sancak Programı’nda gündemdeki konuları değerlendirdi. AK Parti iktidarı döneminde temel hak ve özgürlükler konusundaki ilerlemenin cemaatler ve sivil toplum kuruluşlarının bütün alanlarda genişlemesini sağladığını söyleyen Ala, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında görevden alınan polis memurlarıyla ilgili kara propaganda ile karşı karşıya olduklarını iddia etti. 

Görevden alma bulunmadığını,  birimler arasında görev değişimi olduğunu savunan Ala, görev yeri değişen polis sayısının bin olduğunu ileri sürdü. Ala, işini doğru yapan polislerin taltif edildiğini, yapmayanların ise yerlerinin değiştiğini kaydetti. Ala, hukuk dışı işlem yapanların bulunduğunu ve bunların görevlerinde kalmalarının mümkün olmadığını savundu.

'Yurt dışına kaçanlar yakın koruma'

MİT’e ait olduğu iddia edilen tırların aranmasını eleştiren Ala, savcıların işlemlerini casusluk ve vatana ihanet olarak değerlendirdi. Böcek soruşturmasıyla ilgili olan ve yurtdışına kaçan yüksek rütbeli iki polisin ise Başbakan'ın yakın korumalarından olduğunu kaydetti.
<< Önceki Haber Efkan Ala'ya göre poliste görevden almalar rutin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER