Efkan Ala'yı terletecek zor soru

Washington Post’un Reyhanlı'da IŞİD komutanıyla röportaj yaptığını hatırlatan CHP, “Bu nasıl mümkün oldu” dedi

Efkan Ala'yı terletecek zor soru

CHP, IŞİD terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırları içinde rahatça dolaşmalarını, IŞİD komutanının Reyhanlı İlçesi’nde yabancı bir gazeteye röportaj vermesini TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; Washington Post gazetesi muhabirleri Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’in, IŞİD’in üst düzey komutanı Abu Yusaf ile Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yaptıkları röportajı hatırlattı. Söz konusu röportajda IŞİD komutanının Türkiye’ye nasıl girdiğini, IŞİD ve El Nusra militanlarının nasıl tedavi edildiğini, eğitildiğini ve silah desteği verildiğini rahatça anlattığı ifade edildi. Bunun üzerine Tanal, İçişleri Bakanı Ala’ya şu soruları yöneltti:

Amerikan Washington Post gazetesi yazarları Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’ın IŞİD komutanı Abu Yusaf ile Hatay ilinin Reyhanlı İlçesi’nde röportaj yapabilmesi nasıl mümkün olmuştur?

IŞİD komutanı olan Abu Yusaf ülkemizin sınırlarından içeri hangi yollarla girebilmiştir?
IŞİD gibi tehlikeli bir terör örgütünün komutanının Türkiye sınırlarından içeri girerek Washington Post gazetesi yazarları ile röportaj yapabiliyor olması güvenlik zafiyeti midir?
Bakanlığınızın bu durumdan haberi var ise özellikle konsolosluk yetkililerimizi elinde bulunduran IŞİD’in üst düzey komutanlarından birinin Türkiye sınırları içerisinde serbestçe dolaşıp gazetecilere röportajlar verebiliyor olmasına müsaade mi edilmektedir?
Başbakanlık bu durumdan haberdar ise neden önlem alınmamıştır?
Devlet, IŞİD’in ülkemize giriş çıkışlarına göz mü yummaktadır?
IŞİD komutanı Abu Yusaf’ın Washington Post gazetesine verdiği röportajda Türkiye’ye kaçakçılarla birlikte girdiği iddiaları doğru mudur?
Türkiye’ye giriş bu kadar kolay mıdır? IŞİD militanlarının Reyhanlı çarşısında üniformaları ile rahatça dolaşması, IŞİD ve El Nusra Cephesi’ne mensup yaralıların Türk hastanelerinde tedavi edildiği, bazı şehirlerimizin bu teröristler ve silahları için geçiş yolu olarak kullanıldığı Bakanlığınız bilgisi dahilinde midir?
IŞİD ile Türkiye arasında bir ittifak var ise Konsolosluk çalışanlarımızın IŞİD’in elinde rehin tutulmasında Bakanlığınızın ve hükümetin sorumluluğu bulunmamakta mıdır?”

CİHAN
<< Önceki Haber Efkan Ala'yı terletecek zor soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER