Erdoğan Sabah Gazetesi'ndeki o haberi yalanladı

Havuz medyasının Hizmet’e vurmaya bahane yaptığı iftira haberler artık gülünç bir hâl almaya başladı.

Erdoğan Sabah Gazetesi'ndeki o haberi yalanladı

Havuz medyasına bir yalanlama da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Sabah Gazetesinde yer alan haberde Başbakan'ın “emniyetin çatısından çıkan cihazlar hurda” açıklamasına yer verildi. Bu açıklama ile Sabah Gazetesinin "Kayıp dinleme cihazları çatıdan çıktı" haberi yalanlanmış oldu. Başbakan aynı açıklama ile Zaman’ın  “Emniyet'in çatısından dinleme cihazı değil, sadece hurda çıktı” haberini doğrulamış oldu.

Zaman'ın haberine göre; Sabah Gazetesinde bugün yer alan haberde Başbakan'ın milletvekilleri ile yediği yemekte kayıp olduğu iddia edilen dinleme cihazlarına ilişkin açıklama yaptığı anlatılıyor. Sabah'ın haberine göre Başbakan Erdoğan, "Emniyet'in çatısında bulduklarımız çürüğe çıkan cihazlar. Gerçek cihazlar onlar değil. Orijinalleri kayıp. Onların izini sürüyoruz.” açıklamasında bulundu. Böylece Erdoğan, 19 Ocak 2014 tarihli Sabah Gazetesinin “Paralel dinleme çatıdan çıktı” haberini yalanlamış oldu. Sabahta çıkan haberde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından 4 yıl önce alınan 11 dinleme cihazının kayıp olduğu iddia ediliyordu. Haberde, 11 teknik takip cihazının sırrı çözüldüğü ileri sürülerek, “Türkiye gündeminde uzun süredir tartışılan kayıp cihazlar Emniyet'in çatısında çıktı. Söylendiği gibi cihazlar kullanılamaz durumda da değil. Faal ve hala dinleme yapabilir halde bulundu.” ifadeleri yer alıyordu. Bu haberden sonra 22 Ocak tarihinde Zaman Gazetesi “Emniyet'in çatısından dinleme cihazı değil, sadece hurda çıktı” başlıklı haberde havuz medyasının asılsız haberini deşifre ederek havuz medyasının bir yalanını daha çürütmüştü.

OLAYIN DOĞRUSUNU ZAMAN YAZMIŞTI

Müfettişler, incelemeleri sonucunda kayıp olduğu konuşulan cihazların imha edildiğini tespit etmişti. Raporda, “Haberlere konu olan çatıdaki malzemenin ise, şimdi kullanılmayan ve herhangi bir dinleme özelliği de taşımayan veri aktarımı sistemi olduğu anlaşıldı.” ifadeleri kullanılmıştı.
<< Önceki Haber Erdoğan Sabah Gazetesi'ndeki o haberi yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER