MHP'li Halaçoğlu'ndan TÜBİTAK tepkisi

Hasan Palaz’ın, Başbakan’ın ofisinde çıkan böcekle ilgili raporda ‘tahrifat yapmasının istendiğine dair’ açıklaması Meclis gündemindeydi.

MHP'li Halaçoğlu'ndan TÜBİTAK tepkisi

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Genel Kurul’daki konuşmasında, Palaz’ın açıklamasını ‘bomba bir iddia’ olarak nitelenderdi.

Halaçoğlu, “Kendisinden raporunda tahrifat yapılması ve masa başında rapor yazması istenmiş. Yapmayınca da görevden alınmış. İddialar doğruysa, ki doğru olduğu büyük ölçüde belli, aslında gerçekten sadece sansür meselesi değil bilimsel birtakım raporlara da hükümet tarafından nasıl müdahale edildiği ortaya çıkar ki, bu da vahim bir durumdur.” dedi.

 CHP’li Ali Rıza Öztürk ise adı yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına karışan bakanların Meclis’e gelemeyen fezlekelerini kürsüden okudu. Öztürk, “Adalet Bakanı niye fezlekeleri buraya getirmedi, neden kaçıyor? Verilemeyecek hesabımız yok demekle hesap vermekten kurtulmuş olmazlar. Yüce divanda hesap verir, suç işlememişlerse aklanırlar.” dedi.

HOCAEFENDİ’Yİ İLLEGAL OLARAK KİM DİNLİYOR?

MHP’li Nevzat Korkmaz ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin illegal dinlenmesini Meclis’e taşıdı.

 Korkmaz, “Efendim ‘Bu dinlemeleri paralel yapı, Haşhaşiler yaptı’ diye ortaya döküldüler. Sizi bu Haşhaşiler dinlemişse -sizin kelimelerinizle söylüyorum- Sayın Fethullah Gülen’i kimler dinlemiş o zaman? Demek ki onları dinlemek için bir paralel yapı da siz kurdunuz, şimdi bu yapı da size servis yapıyor. Bu iş şirazeden çıktı beyler. Bunun sebebi AKP ve Başbakan’dır.” diye konuştu.

"İNANILMAYACAK GELİŞMELERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, görevden alınan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Dr. Hasan Palaz’ın açıklamalarını değerlendirdi. Öztrak, “Bu ne biçim bir hukuk düzenidir, bu ne biçim bir hukuk anlayışıdır? Bunları anlamak mümkün değil. Türkiye’de olan gerçekten inanılmayacak gelişmelerle karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Öztrak güncel konularla ilgili soruları yanıtladı. Öztrak, MİT kanunu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bu yasanın çok ciddi sakıncaları var. İstihbarat örgütlerine operasyon yapma yetkisi veriyor. Bunun dışında çok ciddi sıkıntılar yaratacak düzenlemeler var. Oslo görüşmelerini yasal hale getiriyor. Bunların yasal hale gelmesiyle birlikte, bu ülkenin bölünmesi noktasına gelebilecek, birtakım gelişmeler ortaya çıkabilir. Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğini söylüyor birileri, kimse buna kalkıp cevap vermiyor.”

TÜBİTAK ile ilgili rapor iddialarının sorulması üzerine Öztrak, “Bir başka TÜBİTAK görevlisi de, ‘Bana baskıyla olmayanları içeren bir rapor yazdırmak istediler’ diye istifa ediyor. Bu ne biçim bir hukuk düzenidir, bu ne biçim bir hukuk anlayışıdır? Bunları anlamak mümkün değil. Türkiye’de olan gerçekten inanılmayacak gelişmelerle karşı karşıyayız. Türkiye bunu hak etmiyor. Bu büyük ülke bu manzarayı hak etmiyor.” diye konuştu.

(CİHAN)

<< Önceki Haber MHP'li Halaçoğlu'ndan TÜBİTAK tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER