Erdoğan o ziyaret hakkında ilk kez konuştu

Başbakan Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan o ziyaret hakkında ilk kez konuştu

28 Şubat soruşturması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat soruşturması kapsamında 5 emekli  askerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili ''Biz bu ülkede geçmişte yaşanmış bazı  olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Eğer yaşamak istemiyorsak bunun gereğini de  yerine getireceğiz. Yapılan çalışmalar bunun çalışmalarıdır. Yargı kendi görevini  yapıyor, yürütme olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız'' dedi. "Ergin Saygun çalışma arkadaşımdı, ziyaret insani görevimdi" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun'a yaptığı ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, Saygun'un çalışma arkadaşı olduğunu söyledi.
Ziyaretle insani görevi yerine getirdiğini belirten Erdoğan, "Çalışma arkadaşımdı. İnsani görevimdi. Başka bir beklentim olmadı. Saygun Paşa'nın başka sıkıntıları da vardı. Ben onları da yakından takip ettim. İnsani görevimi yapmamın rahatlığı içerisindeyim. Başka paşa da olsa yine yaparım. Yasal süreç başka bir şey, insani görev başka bir şey." şeklinde konuştu.
İmralı ziyareti Erdoğan İmralı'ya kimlerin gideceği hakkındaki  soruya ise şöyle cevap verdi; ''Bu  hafta içinde olabilir. İlgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar, bu hafta  içinde olabilirse bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde, ama olacak. Bu  konuda Adalet Bakanlığımıza henüz bir müracaat söz konusu değil, o müracaatlar  yapılacak. İlkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesi içinde uygun  olanlardan 2 ya da 3 kişi adaya gönderilebilir'' 



<< Önceki Haber Erdoğan o ziyaret hakkında ilk kez konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER