Erdoğan'ın korumaları ilk kez böyle görüntülendi

Başbakan Erdoğan'ı koruyan motorize ekipler artık nano teknolojiyle üretilen kıyafetler giyecek.

Erdoğan'ın korumaları ilk kez böyle görüntülendi

Bir elbiseden ziyade nano zırh özelliği taşıyan kıyafetler, soğuk ve sıcağı geçirmiyor; su sızdırmıyor; yanmıyor. 

Onlar hem koruma görevini yürütüyorlar hem de trafik düzenini sağlıyorlar. Motorize timler Başbakan Erdoğan'ın koruma halkasında yer alan en önemli ekiplerden.

Motorize timler yeni kıyafetleriyle görücüye çıktılar. Yeni üniformalar nano teknolojiyle üretildi. Ekipler artık soğuktan, yağmurdan ve rüzgardan etkilenmeyecek. Motorize tim yeni kıyafetleriyle ilk kez Erdoğan'ın İç Anadolu bölgesi milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı toplantıda görüldü. Yeni üniformalarıyla parti genel merkezine gelen timler objektiflere poz verdi.






























Yeni üniformalarda fosforlu şeritler daha belirgin. Böylece gece trafiğinde daha iyi fark edilmeleri sağlanacak. Yeni kıyafetler hava şartlarının yanı sıra ateşe de dayanıklı. Kıyafetler, herhangi bir kaza ihtimalinde alev almayacak şekilde üretildi. Ayrıca her bir kıyafette sahibinin ismi ve kan grubu da yazıyor. Kıyafetler Yozgat'taki yerli bir firma tarafından üretildi. 



ŞEMSİYE TİMİ GÖREV BAŞINDA

Öte yandan Başbakanlık'ta yeni bir tim göreve başladı: Şemsiye timi. Onlar bundan böyle yağmurlu havalarda görev başında olacaklar. Görevleri ise protokolün yağmurdan ıslanmasını engellemek. 

Başbakanlık merkez bina Libya Başbakanı Ali Zidan'ı ağırladı. Zidan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Hazırlıklar yapıldı. Hava kapalıydı. Her an yağmur yağma ihtimali söz konusu olunca şemsiye timi de tetikteydi. Görevliler, resmi karşılama töreni öncesinde herhangi bir olumsuzluğa sebep olmamak için sık sık alıştırma yaptılar. 

10 kişiden oluşan ekip, Başbakanlık görevlilerinden seçildi. Bu görevi daha önce korumalar yapıyordu ancak korumaların asli görevlerini ihmal etmemeleri için artık şemsiyeler bu ekibe emanet olacak. Ekip, yağmurlu havalarda hemen şemsiyeleri açacak ve Başbakan ya da bakanların ıslanmalarının önüne geçecek.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın korumaları ilk kez böyle görüntülendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER