Ergenekon davasında avukatlar Jandarma'yı engelledi

''Ergenekon'' davasında, tanık beyanları ve delillerle ilgili şu aşamada beyanda bulunmak istemeyen sanık avukatları ile Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese arasında tartışma çıktı.

Ergenekon davasında avukatlar Jandarma'yı engelledi

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı  Hasan Hüseyin Özese, dosyadaki tanık beyanları ve delillere ilişkin sanık ve  avukatlarına 15'er dakika süre verildiğini, konuşmak isteyenlerin beyanlarının  alınacağını kaydetti.

         Ancak, buna tepki gösteren bazı avukatlar, mahkemenin dosyaya gelen  bilirkişi raporuna ilişkin beyanlarını hazırlamaları amacıyla kendilerine süre  verdiği, tüm delillerle ilgili beyanda bulunmak için hazır olmadıklarını  belirttiler.

         Avukat Vural Ergül, mahkemeden ısrarla söz isterken avukat Celal Ülgen  de, Başkan Özese'nin uyarılarına rağmen oturmayacağını ve konuşmak istediğini  söyledi. Avukat Ergül, mahkemenin bu uygulamasının usul ve yasaya aykırı olduğunu  ifade etti.

         Avukat Celal Ülgen'in de oturmayarak konuşmaya devam etmesi üzerine de  Başkan Özese, ''Başkanla tartışıyorsunuz. Disipline aykırı davranıyorsunuz''  dedi.

         Ülgen'in ''Ben saygılıyım'' sözleri üzerine Özese, ''Biz şahsi bir saygı  istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adına yargılama yapıyoruz. Saygınız Türk  milletinedir'' diyerek, Ülgen'i oturması konusunda uyardı.

         Ülgen'in ısrarlara rağmen yerine oturmaması üzerine Özese, önce uyarıda  bulundu, ardından da avukatın salondan dışarı çıkartılmasını istedi.

         Bunun üzerine diğer avukatlar da Ülgen'in çevresini sararak dışarı  çıkartılmaması için jandarmayı engelledi. Özese de, ''Komutan, engelleyen herkesi  çıkarın'' uyarısında bulundu.

         Avukatların direnişinin sürmesi üzerine duruşmaya ara verildi. Ara  sırasında izleyiciler ve sanıklar salondan çıkartılırken avukatların duruşma  salonundan ayrılmamak için jandarmaya karşı direnişleri sürüyor.
<< Önceki Haber Ergenekon davasında avukatlar Jandarma'yı engelledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER