Ergenekon davasında tanık talebi reddedildi!

Mahkeme, sanıkların yeni tanık dinlenmesi talebini reddetti, duruşma 11 Mart'a ertelendi.

Ergenekon davasında tanık talebi reddedildi!

''Ergenekon'' davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm tanık dinleme  taleplerini reddetti.
Ergenekon davasında mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in de aralarında bulunduğu eski üst düzey komutanların tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti. Mahkeme, tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Duruşma, 11 Mart'a ertelendi. 


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık dinleme taleplerine ilişkin alınan ara kararı açıkladı.

Özese, bir kısım sanık ve avukatların, hazır ettikleri tanıkların dinlenilmesini, mahkemeden de bazı tanıkların çağrılmasını istediklerini belirtti.

Mahkemenin 11 Ocak 2013'teki duruşmada tanık dinlenilmesiyle ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Özese, bu güne kadar dinlenen tanık beyanlarının nitelik ve nicelik açısından maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında yeterli olduğunu kaydetti. 

Özese, bu gerekçelerle tanık dinleme taleplerinin reddedildiğini açıkladı.

Özese, tutuklu yargılanan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun da Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, cezaevinde kalmasının hayatı için kesin tehlike oluşturup oluşturmayacağı konusunda rapor alınmasına karar verildiğini de belirtti.

Savcı taleplerin reddedilmesini istedi
''Ergenekon'' davasına giren Cumhuriyet  Savcısı Murat Dalkuş, sanık dinlenilmesi taleplerinin reddedilmesini istedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, sanık ve  avukatların, bir kısmı hazır edilen tanıkların dinlenilmesi yönündeki taleplerini  aldı. Taleplere ilişkin görüşü sorulan savcı Murat Dalkuş da mevcut delil  durumu ve daha önceki alınan ara karar gereğince tanıkların dinlenilmesi   talebinin reddedilmesini istedi. Duruşmaya öğlen arası verildi.
 BAŞBUĞ'UN AVUKATI TANIKLARIN DİNLENMESİNİ İSTEMİŞTİ
İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Genelkurmay Eski Başkanı Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Eski Emekli Oramiral Metin Ataç, Aydoğan Babaoğlu ve Atila Işık'ın duruşmada hazır olduklarını, tanık olarak dinlenmelerini istemişti.
<< Önceki Haber Ergenekon davasında tanık talebi reddedildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER