Eski emniyet müdürü hükümeti topa tuttu

GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski emniyet müdürü hükümeti topa tuttu

Hükümetin yaptığı , yapılması için talimat verdiği veya yapılan hukuksuzluklara göz yumduğu fişlemeler, algı operasyonları, iftiralar hakkında Samanyolu Haber Televizyonuna konuşan eski emniyet müdürü ve GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taştekin'in son günlerde yaşanan olayları değerlendirirken "cadı avı deyiminin içi doldurulmaya çalışılıyor" demesi aslında yaşanan tüm süreci çok net özetliyor. SHaber TV'ye konuk olan Ercan Taştekin'in katıldığı programdan bazı bölümler:

'İLERİDE HUKUK NASIL KATLEDİLİR BUNLARIN YAPTIKLARI ÖRNEK GÖSTERİLECEK'

‘Hemen her gün bir başka iftiraya kurban verilmek istenen vatanını seven ve bugüne kadar hiç bir hatası olmamış insanlar iftira ve yalanlarla göz altına alındı fakat sonra hepsi serbest bırakıldı‘ diyen Taştekin, bu yaşananların  bir cadı avı olduğunu ve cadı avı deyiminin içinin doldurulmaya çalışıldığını belirtti. Cadı avının ancak faşist bir zihniyetle, kumpas içinde kumpaslarla yapılabileceğini söyleyen GÜSAM Başkanı çok yakın bir tarihte adalet ve hukuk nasıl katledilir başlığı altında bu yaşananların fakültelerde ders olarak öğretileceğinin de altını çizdi.

'EVRENSEL HUKUKA UYMAYAN HAREKETLERİ KENDİLERİ YAPIYOR'

Ercan Taştekin hükümetin, devletin bütün imkanlarını hatta hukuku bile hukuksuz işler için kullanarak yapmaya çalıştıkları hakkında şunları söyledi "Yapısal değişiklikleri yapıyoruz değişiklikleri yaptıktan sonra operasyonlar yapacağız’ diyen bizzat kendileri hatta hiç bir demokratik ülkede, hukukun evrenselliğinin ve üstünlüğünün kabul edildiği hiç bir ülkede 'cadı acı' gibi bir kavram olamaz. Bu Anayasa'ya aykırı fakat bunu da bizzat kendileri ortaya çıkartıp, söyleyip uygulamaya çalışıyorlar. Evrensel hukuk kaidelerine uymayan hareketleri kendileri yapıyor" dedi.

Taştekin sözlerine şöyle devam etti:t

"Verdiğimiz röportajlarda da söylemiştik daha evvel demokratik rejimden vazgeçilip dikta rejimine geçiş yapılmak isteniyor. Eski bir bakanın söylediği 'dar oligarşik yapının' müşahhas, somut bir örneğidir fişlemeler. Anayasal bir suçtur bu. Polisten, esnafa, bakanlıklara kadar herkese sistematik bir fişleme yapılmış. Yapılan bir çok fişleme ortaya çıktı. Kim bilir belkide ortaya çıkmayan daha ne fişlemeler var. Bu dikta hevesli ve faşist zihniyetli yapının bir adımıdır. Bunlar olduğu müddetçe bir ülkede asla demokrasiden söz edemeyiz." SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Eski emniyet müdürü hükümeti topa tuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER