Etiyopya’dan dünyaya kardeşlik dersi

Bu sene 12.si düzenlenen Uluslararası Dİl Ve Kültür Festivali Afrika Birliği'nde, 21 ülkeden gelen 80 öğrenci ile düzenlendi.

Etiyopya’dan dünyaya kardeşlik dersi

Festival vesilesi ile kültürel farklılıklarımız ile nasıl beraber yaşayabileceğimizi dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrenciler Etiyopya’nın ev sahipliğinde göstermiş oldular.
 
Geçen yıl “Uluslararası Dil Ve Kültür Festivali” ismi ile yeni bir sayfa açan Türkçe Olimpiyatları” bu sene organize ettikleri programları yurt dışına taşıdılar.

İlkini, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da olan Afrika Birliği Merkezi’nde gerçekleştirdiler. Sahneledikleri gösterilerle başta Etiyopyalı olmak üzere diğer Afrika ülkelerini temsilen gelen misafirlerle birlikte Türkiye’den gelen iş adamlarına keyifli dakikalar yaşattılar.
 
Afrika Birliği yetkililerinden Dr Aisha Laraba Abdullahi, konuşmasında karşılıklı farklı kültürlerin  birbirlerine göstermeleri gereken saygı ve anlayışın bu tarz diyaloğa zemin hazırlayan aktivitelerden geçtiğini ifade etti.

Abdullahi, Afrika kültürel değerlerinin bu tarz platformlarda sergilenmesi ile dünya barışına katkıda bulunulabileceğini sözlerine ekledi.
 
Etiyopya’da faaliyetlerine devam eden  ve Türk iş adamlarının destekleri ile kurulan Nejashi Ethio-Turkish International Schools bu programın gerçekleşmesinde büyük bir rol oynadı. Sahne gösterilerinde yer alan öğrencilerin yetiştirilmesinde ve 21 ülkeden gelen misafirlerin ağırlanmasında Afrika Birliği yetkililerine 4 gün süre ile destek oldular.

<< Önceki Haber Etiyopya’dan dünyaya kardeşlik dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER