Olaylar farklı ama yorumlar hep aynı

Son yaşanan Türk Konsolosluğu baskınının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin sabrının kimse test etmesin"dedi. Davutoğlu'nun, Türkiye'nin başını ağrıtan birçok olay karşısındaki tepkisi adeta birbirinin kopyası durumunda.

Davutoğlu'dan her krizde aynı cümleler

IŞİD'e bağlı militanlar, Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu basıp çalışanları ve Irak'a ticaret 
yapan 31'i TIR şoförü toplam 80 vatandaşımızı rehin aldı.

Tüm dünyanın bir numaralı gündemi Musul'da yaşanan olaylar olurken gözler Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na çevrildi. Davutoğlu, yaşanan şok gelişmelerle ilgili yaptığı ilk açıklamada "Kimse sabrımızı test etmesin" dedi. 

Bu sözler, Davutoğlu'nun Türkiye'nin başını ağrıtan birçok olay karşısındaki tepkisinin adeta kopyası.
  
Ne var ki Davutoğlu'nun bu sözleri daha önce yaşanan krizleri akıllara getirdi. Davutoğlu, birçok krizde benzer sözler söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ TEST ETMESİNLER"

Tarih 11 Eylül 2011. Davutoğlu'nun hedefinde PKK'ya askeri destek sağlayacağı ileri sürülen İsrail vardı. Davutoğlu," İsrail veya x ülkesi. Kim olursa olsun. Teröre karşı verilebilecek her türlü destekte mutlaka karşılığını görecektir." açıklamasını yaptı.

"GÜCÜMÜZÜ TEST ETMESİNLER"

Ahmet Davutoğlu böyle dedi ancak aradan 9 ay geçtikten sonra 24 Haziran 2012'de Türk jeti, Suriye tarafından düşürüldü. Davutoğlu'nun, yorumu yine aynıydı. 

"Türkiye'nin caydırıcı gücü barış için teminattır. Bu gücü kimsenin test etmeye cüret etmemesi gerekir. Ümit ederiz bir daha bu tür bir cürete kalkışılmaz."

"KARŞILIĞINI GÖRÜRLER"

Bu olayın üzerinden 10 ay geçmişti ki 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı saldırısında 50'nin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, 150'ye yakın vatandaşımız yaralandı. Tarihimizin en kanlı baskınının ardından Davutoğlu, "Kim Türkiye'ye kaos yansıtmak isterse bunun karşılığını görür" dedi.  

"MUKABELESİNİ ALIRLAR"

Tarih 24 Mart 2014'ü gösterdiğinde yeni bir kriz kapıdaydı. Yerel seçim öncesi IŞİD'in Suriye'de bulunan ve Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesine baskın tehdidi konuşuluyordu. Davutoğlu'nun sözleri yine aynıydı.

"Suriye de, alandaki gruplar da bilmelidirler ki, Türkiye topraklarına yapılacak yanlış bir yaklaşım veya müdahale cevabını, mukabelesini alır." 

"KİMSE TEST ETMESİN"

Son olarak Musul Başkonsolosluğumuzun basılıp vatandaşlarımızın rehin alınması. Davutoğlu'nun sözleri öncekilerin aynısı.

"Vatandaşlarımıza herhangi bir şekilde halel geldiğinde bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Türkiye'nin kudretini kimse test etmeye kalkmamalıdır."











<< Önceki Haber Olaylar farklı ama yorumlar hep aynı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER