Facebook adeta zehir gibi tehlike saçıyor!

Facebook ocak söndürüyor: ' Türkiye’deki 5 boşanma davasının 4’nün sebebi Facebook'...

Facebook adeta zehir gibi tehlike saçıyor!

  • Prof. Dr. Osman Özsoy: "Türkiye’deki 5 boşanma davasının 4’üne sebep Facebook."
  • Özsoy, sosyal medya tehlikesine Obama'dan verdiği örnekle dikkat çekti.
  • 15 yaşındaki gence Obama’nın verdiği önemli tavsiye..
  • Obama: "Sosyal ağlara neler yazdığınıza dikkat edin. Bir gün çoğunuzun hayatı kararacak."

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Medya ve Mahremiyetin Sınırları” Sempozyumu'na katılan Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Özsoy, Türkiye’deki 5 boşanma davasının 4’nün sebebinin Facebook olduğunu söyledi.

Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Özsoy, “7 sene önce Facebook kuruldu. 7 sene önce olmayan şey şu anda boşanma davalarının 5 boşanma davasının 4’ünün sebebi durumundadır. Amerika’da bu oran yüzde 82’dir. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz." ifadelerini kullandı ve Facebook ile ilgili şu hatırlatmayı yaptı:

"İnternetin mucidi olan kişi diyor ki özellikle genç kitlelere ve kullanıcılarına ‘Gençler, Facebook, My Space, gibi network sitelerinde bir şeyler yazarken dikkat edin. Farz edin ki klavye başında yazdığınız her şey yarın iş başvurusu yaptığınızda sizi değerlendirecek kişiler tarafından okunacak veya internete bütün yazdıklarınızı anne ve babanız, gelecekte çocuklarınız ve torunlarınız okuyacak diyor. Aman evlatlarım dikkat edin’ diyor."

Sosyal medyanın tehlikesine dikkat çekmek için Obama'dan örnek veren Prof. Dr. Özsoy, "2010 yılı Ocak ayında Beyaz Saray’a bir grup genç Obama’yı ziyaret etmek için gidiyorlar. 15 yaşındaki genç Obama’ya şunu soruyor. ‘Efendim gelecekte başkan olmamız için neyi tavsiye edersiniz’ diyor. Obama, gençlere diyor ki; Facebook, My Space ve Twitter gibi sosyal ağlara neler yazdığınıza dikkat edin. Bir gün çoğunuzun hayatı kararacak.’ diyor" şeklinde konuştu.

İHA
<< Önceki Haber Facebook adeta zehir gibi tehlike saçıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER