Fatih Koleji'nden gururlandıran başarı

TÜBİTAK'ın düzenlediği ulusal bilim olimpiyatlarına Fatih Koleji öğrencileri damga vurdu.

Fatih Koleji'nden gururlandıran başarı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği ulusal bilim olimpiyatlarında Fatih Koleji öğrencileri 19 madalya kazandı. İki altın, 8 gümüş ve 9 bronz madalya alan Fatih Koleji, geçtiğimiz yıl da 26 madalya kazanmıştı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ulusal bilim olimpiyatları ve ulusal ortaokul matematik olimpiyatlarının sonuçları, Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen törenle açıklandı. Ankara'da yapılan olimpiyatlara, 11 bin 925 öğrenci arasından seçilen 329 öğrenci katıldı. Törende açıklanan sonuçlara göre Fatih Koleji öğrencileri, 2 altın, 8 gümüş ve 9 bronz olmak üzere toplam 19 madalya kazandı.

Ulusal olimpiyatlarda başarılı olan öğrenciler, yarı yıl tatilinde düzenlenecek Kış Okulu’na davet edilecek. Hazırlık kurslarının ardından bu öğrenciler matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar dallarında Uluslararası Olimpiyat takımlarına katılacak. Ödül alanlar, dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Ayrıca, yarışmaya katıldığı alan ile ilgili bölümlerinden birine kayıt yaptırması durumunda “2205–Yurt İçi Lisans Burs Programı” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

TÜBİTAK OLİMPİYATLARI 1993'TEN BERİ DÜZENLENİYOR

Türkiye, her yıl matematik, fizik, kimya, bilgisayar ve biyoloji olmak üzere 5 ana branşta uluslararası olimpiyata katılıyor. Bu olimpiyatlar dışında Balkan Matematik Olimpiyatı, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, Genç Balkan Matematik ve Balkan Bilgisayar Olimpiyatları’nda da temsil ediliyor. 5 kategoride düzenlenen ulusal bilim olimpiyatları, ilk kez 1993 yılında yapıldı. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ise 1996’dan bu yana her yıl Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenleniyor.

CHA
<< Önceki Haber Fatih Koleji'nden gururlandıran başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER