Fransa ile PKK arasında şok anlaşma!

Paris’te 3 kadının öldürülmesinin ardından bu ülkedeki PKK faaliyetlerini mercek altına alan Fransız basını, PKK ile Fransa gizli istihbarat servisi arasındaki ilişki yeniden gündeme geldi.

Fransa ile PKK arasında şok anlaşma!

Fransız Le Figaro, Le Monde ve Le Parisien gazeteleri ile Le Nouvel Observateur, l’Express gibi haftalık dergiler, yapılan operasyonlarda, başta Paris olmak üzere Fransa’nın bazı bölgelerinde yakalanan PKK teröristlerinin Fransız Gizli İstihbarat Servisi (DST) adına çalıştığını, buna karşılık servisin bu teröristlerin faaliyetlerine göz yumduğunu yazdılar.

Sarı çizgiyi geçmeyin

 Haberlerde İstihbarat servisinin PKK’nın Fransa’daki tüm faaliyetlerinden haberdar olduğu belirtilerek,”Servisin bir nevi casus ya da muhbir olarak kullandığı bu militanlar ayda ortalama bir kere İstihbarat Servisi üyeleriyle bir araya geliyor ve gizli servis  gerektiğinde bu militanları kullanıyor” diye yazıldı.  Star Gazetesi'nin haberine göre, Le Monde Gazetesi’ne konuşan DST yetkilileri, PKK teröristleriyle ‘sarı çizgiyi’ aşmamaları için temas içinde olduklarını doğruladılar.

PKK gizli servis kontrolünde

Dergi ve gazeteler adının açıklanmasını istemeyen bir istihbaratçının “PKK ile Fransız istihbarat servisi arasında  ‘Fransa’da suikast saldırısı yapmayın, biz de sizi rahat bırakalım’ şeklinde ‘adı konulmamış bir anlaşma’ vardı” sözlerine de yer verirken, “bu temasların gerçekliğinin Fransız istihbarat servisi tarafından onaylandığını” belirtiyor.

Deveciyan ile yakın temas

Yapılan operasyonlarda yakalanan PKK’lılarla ilgili haberlerde militanların Fransız gizli istihbarat servisi DST’nin yanı sıra Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin  siyasi danışmanı  ve eski ‘Yerel Özgürlükler’ Bakanı, Patrick Deveciyan ile de resmi temas kurmuş oldukları belirlendi.  Asala terör örgütünün eski avukatlarından olan Deveciyan, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, “Hatırlamıyorum ama mümkündür, PKK heyeti olarak değil fakat sık sık Kürt delegasyonlarını kabul ettim” diyerek, görüşmeleri doğruladı.

<< Önceki Haber Fransa ile PKK arasında şok anlaşma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER