Google Leonidas da Silva için doodle yaptı! Leonidas da Silva

Doodle Leonidas da Silva... Google, Leonidas da Silva'yı unutmadı ve 6 Eylül'de onun için özel doodle hazırladı. Leônidas da Silva kimdir? Leônidas da Silva'nın en büyük özelliği... Leonidas da Silva hakkında bilgi...

Google Leonidas da Silva için doodle yaptı!  Leonidas da Silva

Merak edenler için Leônidas da Silva Brezilyafutbolcu ve yorumcudur. Dünya Kupaları'nda Brezilya Milli Takımı için ter dökmüştür. Öyle ki bugün google doodle olan Leônidas da Silva 1938 FIFA Dünya Kupası'nda en çok gol atan futbolcu olmuştur.

Kara Elmas ve Lastik Adam lakapları vardır ve futbolda bugün herkesin hayranlıkla izlediği rövaşata hareketinin öncülerindendir.

Leônidas da Silva google doodle oldu çünkü bugün yani 6 Eylül onun doğum günü. 6 Eylül Rio de Janeiro'da doğan Silva 24 Ocak 2004 aramızdan ayrılmıştır.

Futbol hayatına São Cristóvão de FC takımında başladı Leônidas da Silva. Futbol hayatı botunca Uruguay ve Brezilya'da çeşitli kulüplerde top koşturdu. São Paulo'ya 1942'de girdi ve 1950'ye kadar orada bulundu.

Leônidas da Silva alkış aldığı rövaşatalar yine Brezilyalı birfutbolcu olan Petronilho de Brito'yla ünlü olmuştur, ama Silva da bu buluşu geliştirmiştir.

İşte Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google'ın Leônidas da Silva'yı doodle yapmasını sağlayan kısa hayat hikayesi böyle.
<< Önceki Haber Google Leonidas da Silva için doodle yaptı! Leonidas da Silva Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER