Görenleri hayrete düşüren görüntü!

Kavşak yerine konulan dubalar 1 yıldır duruyor.

Görenleri hayrete düşüren görüntü!

Tokat - Amasya karayolu arasında iki yönden yolun tek şeridini kapatacak şekilde yapılan ilginç kavşak, medyada yayınlanan haberlerin ardından yıkılırken, yerine konulan dubaların yerinde durması görenleri şaşırttı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol çalışmaları kapsamında Tokat-Amasya Karayolu 39’uncu kilometrede Çaylı Beldesi girişi önüne 1 Ocak 2012 tarihinde kavşak yapıldı. Normalinden daha büyük yapılan döner kavşak, bölünmüş yolun her iki tarafının yarısını kapatırken olası kazalara davetiye çıkaran bir görüntü ortaya çıktı. Haberlerin yayınlanması ardından kavşak yıkılarak yerine dubalar koyuldu.

DUBALAR DURUYOR

Aradan 1 yıl geçmesine rağmen yıkılan kavşağın yerine konulan dubaların yerinde durduğu görüldü. Dubalarla birlikte geçen yıl sürücülerin kavşağa çarpmaması için yolun iki tarafına 100 metre geriden konulan trafik uyarı levhalarının da yer aldığı dikkat çekti. Sürücüler, yıkılan kavşak yerine koyulan dubaların da tehlikeli olduğunu söyleyerek, yetkililere çağrıda bulundu. CHP İl Başkanı Duran Kum, dubalarla yapılan kavşakta basın açıklaması yaptı. Kavşağın Karayolları tarafından yapıldığını öne süren CHP'li Kum, şöyle dedi:

"Yılan hikayesine' dönen kavşağın halini görüyorsunuz. Bu kavşağın bir trafik terörü olduğunu bütün insanlarımız biliyor. Buna Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 'Dur' demesi gerekiyor. Burası bir kasabamızın yol kavşağı. Uygun kavşak yapılmasını arz ediyoruz. Burası eğer kavşak değilse buranın kapatılması gerektiğine inanıyoruz."

Karayolları Bölge Müdürlüğü, kavşağı kendilerinin yapmadığını, beldeye girişi sağlamak için Çaylı Beldesi Belediye Başkanlığı'nın yaptığını ileri sürdü. Çaylı Belediye Başkanlığı ise kavşağı Karayolları adına yolu yapan taşeron şirketin yaptığını bildirdi.
<< Önceki Haber Görenleri hayrete düşüren görüntü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER