Göreve iade edilen polisler ikinci kez tasfiye edildi

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl esrar tarlalarına operasyon düzenleyen ve toplam 70 ton esrar ele geçiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de dağıtıldı.

Göreve iade edilen polisler ikinci kez tasfiye edildi

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Diyarbakır’da görevden alınan polisler, ‘iptal’ talebiyle açtıkları davaları kazandı. Göreve iade edilmeyi bekleyen polisler, ikinci kez tasfiye edildi. Bazı polisler, ‘iş yerinde psikolojik şiddet, baskıiddiasıyla Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü hakkında ‘mobing’ davası açtı.

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası emniyette başlatılan tasfiyeler kapsamında Diyarbakır’da görevden alınan polisler, ‘iptal’ talebiyle açtıkları davaları kazandı. Mahkemenin göreve iade edilmelerini kararlaştırdığı polisler, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü tarafından ikinci kez görevden alındı. Bunun üzerine bazı polisler, ‘yıldırma, işyerinde psikolojik şiddet, baskı’ iddiasıyla Diyarbakır Emniyet Müdürü Böğürcü hakkında ‘mobing’ davası açtı.

Zaman'da yer alan habere göre, Recep Güven’in yerine Diyarbakır’a atanan emniyet müdürü Halis Böğürcü, ilk olarak asayiş, personel, bütçe, hukuk işleri, trafik, muhabere ve siber şube müdürleri ile çok sayıda polis memurunu görevden aldı. Daha sonra, Diyarbakır’da geçen yıl esrar tarlalarına operasyon düzenleyen ve toplam 70 ton esrar ele geçiren narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğü dağıtıldı, bir müdür yardımcısı, bir komiser ile 14 uzman polis görevden alındı. Üçüncü dalga tasfiye kapsamında ise aralarında il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, amir ve polislerden oluşan 500’e yakın polisin yeri değiştirildi.

Hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındığını belirten polisler, idare mahkemesine başvurdu. Yargı süreci devam ederken 2 müdür yardımcısı, 5 şube müdürü ve yardımcıları ile çok sayıda polis memurunun yerleri, ‘adalet önünde haklarını aradıkları’ için yeniden değiştirildi. Yargıya başvuran 9 şube müdürü ile il emniyet müdür yardımcıları açtıkları davayı kazandı. Mahkeme, müdürlerin eski görev yerlerine iade edilmesine karar verdi. Emniyet, mahkeme kararını uygulamak yerine müdür yardımcıları ile bazı polis memurlarını yeniden görevden aldı. Bunun üzerine polisler, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü hakkında ‘mobbing’ davası açtı.

FİŞLEME DOSYASI OLUŞTURULDU’ İDDİASI

Bu arada yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından polis teşkilatında başlatılan cadı avı yeni boyutlar kazandı. İddialara göre, Hizmet Hareketi’ne yakın oldukları ileri sürülen polislerin tespiti için bazı emniyet müdürlükleri bünyesinde fişleme dosyaları’ oluşturuldu. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün polislikten atılan yeğeni Mustafa Böğürcü’nün de şehre gelerek amcasına yardım ettiği de iddialar arasında. Fişleme maksadıyla kurulan bir ekibin, polisler hakkında bilgiler derlediği ileri sürülüyor. Bazı polislerin sadece namaz kıldıkları için ‘cemaatçi’ diye fişlendikleri iddia ediliyor.
<< Önceki Haber Göreve iade edilen polisler ikinci kez tasfiye edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER