Gözaltına alınan polislere akıllara ziyan sorular

Mersin’de polislere yönelik operasyonun gerçek niyetini sorgudaki sorular ele verdi.

Gözaltına alınan polislere akıllara ziyan sorular

Mesai kavramı düşünmeden gece gündüz çalıştıkları için ödüllendirilmesi gereken polislere emniyet sorgusunda “Neden bu kadar çalıştınız” sorusu soruldu.

'EVE NİYE GİTMEDİNİZ?'

Bugün'ün haberine göre, suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla önceki gün gözaltına alınan polislere emniyet sorgusunda sorulan soru yapılan algı operasyonunun boyutlarını gözler önüne serdi. Sorguda polislere “Sizler sadece polis memurusunuz. Neden bu kadar çok çalıştınız? Hafta sonu ve bayram izinlerini neden kullanmadınız? Geç saatlere kadar neden evlerinize gitmediniz” sorusunun yöneltildiği belirtildi.

'SORULAR HANGİ ZİHNİYETİN GÖRE GELDİĞİNİN EN BÜYÜK İSPATI'

Devleti ve milleti için gözünü kırpmadan her türlü fedakârlığı yaparak görev ifa eden polislere sorulan soruya en büyük tepki yine meslektaşlarından geldi. Vicdanları yaralayan soru için polisler “Bu sorular hangi zihniyetin devletin güvenliğini sağlamak için göreve geldiğinin en büyük ispatı” tepkisini gösterdi.

KISKANÇLIK VE HAZIMSIZLIK VAR

Güvenlikten sorumlu Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin gözaltına aldıkları kendi meslektaşlarına sordukları bu sorunun dava dosyasındaki suçlamalarla hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, iddiaların hiçbir delile dayanmadığını ve gözaltıların bir algı operasyonu olduğuna dikkat çekildi. Yapılan başarılı operasyonların uzun bir emek, sabırlı bir çalışma ve uzman ekiple yapılabileceğini belirten güvenlik uzmanları da Emniyet teşkilatındaki kıskançlık ve hazımsızlığa işaret etti.
<< Önceki Haber Gözaltına alınan polislere akıllara ziyan sorular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER