Gözaltına alınan polislerle ilgili önemli gelişme

Emniyet mensuplarına yönelik yapılan gözaltılarıyla ilgili avukatlarından önemli açıklamalar geldi.

Gözaltına alınan polislerle ilgili önemli gelişme

17 polisin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalar yapan avukatlar yine hangi hukuksuzluklar yaşanacak bekliyoruz diyerek olaya ilişkin tepkilerini dile getirdi.

Av. İbrahim Löklüoğlu ve bir görevli avukat, gözaltına alınan polislerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

17 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra hedef tahtasına konan polisler bu kez usulsüz taltif vermekle suçlandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada 17 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. O polislerden ilk etapta 13'ü gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen polisler daha sonra ifade vermek için Ankara Emniyet'ine götürüldü. 

Diğer yandan eski emniyet yöneticileri süreci değerlendirdi. Asıl amacın haram lokma yemediklerini söyleyen polislere leke sürmek olduğunu belirten eski Emniyet müdürleri, bir maaş taltifin 70 TL civarında olduğunu, yüzlerce kez maaş taltifi aldı denilen polislerle ilgili durumun rutin olduğunu ifade ettiler.

Diğer yandan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'e gönderilen bir soru önergesine verdiği cevapta emniyet mensuplarının yüzde 91'nin taltif aldığını açıklamıştı.

<< Önceki Haber Gözaltına alınan polislerle ilgili önemli gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER