HSYK ile ilgili şaşırtan iddia!

HSYK'nın Adli Kolluk Yönetmeliği’nin değiştirilmesinin ardından yaptığı 'yeni yönetmelik Anayasa'ya aykırı' açıklaması hükümeti rahatsız etti.

HSYK ile ilgili şaşırtan iddia!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın “Yetki devri” yazısında değişiklik yaptığı iddia edilerek, bundan sonra HSYK adına yapılacak açıklamaların başkan tarafından yapılmasını istedi. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK), Adli Kolluk Yönetmeliği’nin değiştirilmesinin ardından yaptığı  'yeni yönetmelik Anayasa'ya aykırı' açıklamasından sonra Adalet Bakanlığı’ndan ilginç bir adım geldiği iddia edildi. 
Habertürk'ün iddiasına göre, HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önceki bakanlar döneminde gönderilen “Yetki devri” yazısında değişiklik yaptı. “Yetki Devri Yenilenmesi” yazısıyla bakanın, kurula gönderdiği metinde; “Kurulu yönetme ve temsil etme yetkisi Başkan’a ait olduğundan, HSYK adına yapılacak basın açıklamalarının Başkan tarafından yapılması hususlarında bilgi ve gereğini rica ederim” denildi.

Söz konusu iddialar doğru ise, yeni "yetki devri" yazısından sonra HSYK herhangi bir konuda açıklama yapamayacak. HSYK adına açıklamayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yapacak. 

<< Önceki Haber HSYK ile ilgili şaşırtan iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER