Haşhaşi benzetmesini kullanan ilk isim bakın kim!

Hizmet Hareketi’ne eli kanlı terör örgütü Haşhaşi benzetmesini, Başbakan Erdoğan’dan önce 28 Şubat’ın telekulakçısı Osman Ak’ın yaptığı ortaya çıktı.

Haşhaşi benzetmesini kullanan ilk isim bakın kim!

Hocaefendi’nin DGM’de yargılandığı davada tanık olarak ifade veren eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Ak, Camia’nın silahlı bir örgüt olduğunu iddia ederek, “Devlet içindeki yapılanma, Hasan Sabbah’ın ‘Haşhaşin’ isimli örgütlenmesine benzemektedir.” iftirasında bulunmuştu. Ak ile birlikte 38 kişi, 1998 ve 1999’da Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’ın da aralarında bulunduğu 963 kurum ve kişiye ait telefonları dinlemekten yargılanmıştı. Hizmet Hareketi’ne yönelik ilk Haşhaşi benzetmesini yapanın, 28 Şubat sürecinde yasadışı telefon dinlemekten yargılanan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak olduğu ortaya çıktı. ‘Camia’nın silahlı bir örgüt olduğunu iddia eden Ak, “Hasan Sabbah’ın ‘Haşhaşin’ adlı örgütlenmesine benzemektedir.” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi için yaptığı ‘Haşhaşi’ benzetmesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Bu benzetmeye toplumun her kesiminden itiraz yükselirken, söz konusu çirkin yakıştırmanın ilk olarak 28 Şubat sürecinde yasadışı telefon dinlemesi yapan üst düzey emniyet görevlileri tarafından kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Devrimci Karargâh hükümlüsü Hanefi Avcı’nın yakın arkadaşı olarak bilinen Osman Ak, Hizmet Hareketi’nin silahlı bir örgüt olduğunu öne sürmüştü. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Ak, devlet içinde yapılanmalar olduğunu ileri sürerek, “Hasan Sabbah’ın ‘Haşhaşi’ adlı örgütlenmesine benzemektedir.” ifadelerini kullanmıştı. O dönemde DGM, iddiaların asılsız olduğuna hükmederek Hocaefendi hakkında gıyabi tutuklama talebini reddetmişti. Darbecilerin ‘polis ayağı’ olmakla suçlanan Ak, telekulak skandalının başaktörlerindendi. 1998 ve 1999’da yasadışı yollardan Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı’nın da aralarında bulunduğu 963 kurum ve kişiye ait telefonların, Ankara Emniyeti’nin 8’inci katında dinlendiği müfettiş raporlarıyla belirlenmişti. Dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Emniyet müdür yardımcıları Osman Ak, Zafer Aktaş ve Mahmut Çorumlu’nun da bulunduğu isimler yargılanmıştı.
<< Önceki Haber Haşhaşi benzetmesini kullanan ilk isim bakın kim! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER