Alevler şehre dayandı!

2 gündür devam eden orman yangını hala söndürülemedi.

Alevler şehre dayandı!

Hatay'da önceki gün sabaha karşı çıkan orman yangını hala söndürülemedi. Alevler kent merkezinden de görülmeye başladı. Sarp arazi ve rüzgar söndürme çalışmalarını engelliyor. Kızılçam ormanlarını kül eden alevlerin önü bir türlü alınamadı.

Merkeze bağlı Dikmece, Gülderen, Oğlakören, Alahan köyleri arasında çıkan ve Karaali ile Karlısu beldelerine kadar ilerleyen orman yangını devam ediyor. Merkez'e bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köylerinde 5 Ağustos 02.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve halen devam eden yangın, merkeze bağlı Alahan köyü yakınlarındaki ormanlık alana kadar ilerlerdi. Yanan ormanlık alanlar, şehir merkezinden de görülüyor. Etkisini sürdüren orman yangınında şimdiye kadar 700 hektar üzerinde alanda yer alan kızıl çam ormanı zarar gördü.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yangına, 7 helikopter, 3 uçak, 100 arazöz, 50 iş makinesi ve 500 orman işçisiyle müdahale ediliyor. Rüzgar ve arazinin sarp yapısı nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılıyor. Yer yer alevlerin önü alındı ancak yangın kontrol altına alınamadı.

ARAZİ ŞARTLARI ZORLAŞTIRIYOR

Bu arada Hatay’da bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yangından etkilenen köylerde incelemelerde bulundu. Bakan Ergin "Arazinin sarp olması ve yol imkanlarının pek bulunmamasından kaynaklı ekipler doğrudan müdahale yapmakta zorlanıyor. Şu ana kadar 700 ile bin hektar arasında bir kızılçam ormanı maalesef yanmış gözüküyor" açıklamasını yaptı.

<< Önceki Haber Alevler şehre dayandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER