Hatay'da durdurulan 'TIR'la ilgili belge ortaya çıktı!

Hatay'da dün ihbar üzerine durdurulan TIR'la ilgili olarak Vali Celalettin Lekesiz'in yazdığı talimat yazısı ortaya çıktı.

Hatay'da durdurulan 'TIR'la ilgili belge ortaya çıktı!

Radikal'in haberine göre, dün Hatay'da jandarma tarafından yakalanan TIR ile ilgili Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in yazdığı talimat yazısı yazdığı anlaşıldı.

Valilik tarafından Kırıkhan Kaymakamlığı ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gönderilen yazıda "MİT'e bağlı görev yapan personel ile araçlarının Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığınca alıkonulduğu anlaşılmaktadır" ifadeleri yer alıyor.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI
Bu arada konuyla ilgili bir açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan geldi. Meclis'te yemin ettikten sonra gazetecilerin sorusu üzerine açıklama yapan Efkan Ala,''Orada Türkmenler var. TIR'da Türkmenlere giden yardımlar var. Herkes işini bilecek. Siz içini biliyor musunuz?'' dedi.


İHBAR ÜZERİNE DURDURULDU
İddialara göre yardım malzemeleri taşıyan bir TIR Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na yapılan ihbar üzerine Güzelce Jandarma Karakolu yakınlarında durduruldu. Bu sırada TIR'da bulunan ve kendisinin MİT görevlisi olduğunu söyleyen bir kişinin TIR'ı aratmak istemediği öne sürüldü. 

Savcının arama talimatı, Hatay valiliğinden Jandarma ekiplerine  gönderildiği iddia edilen "arama yapmayın"  yazısı üzerine uygulanmadı. Bunun üzerine savcının tutanak tutarak olay yerinden ayrıldığı, jandarmanın da gelişmeleri tutanak haline getirerek TIR'ı bıraktığı ileri sürüldü. 

Suriye'ye gidecekken yaşananlar üzerine Reyhanlı'ya geri döndüğü söylenen TIR'da gıda maddeleri arasına gizlenen çok sayıda roket başlığı, silah ve mühimmat bulunduğu ileri sürülüyor.

İşte o belge..


<< Önceki Haber Hatay'da durdurulan 'TIR'la ilgili belge ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER