Hatay'da yaşanan saldırı ne anlama geliyor?

Hatay'da yaşanan çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırı ne anlama geliyor, olay bir mesaj içeriyor mu?

Hatay'da yaşanan saldırı ne anlama geliyor?

RUSYA FAKTÖRÜ TAHMİN EDİLEMEDİ

Saldırıyla ilgili Samanyolu Haber'e konuşan Zaman Gazetesi yazarı Fikret Ertan olay sonrası ilk aklına gelen baş suçlunun Suriye'nin Türkiye'deki ajanları olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin kaosa ve Suriye'ye çekilmeye çalışıldığını belirten Ertan "Daha önce de benzer olaylar oldu. Türkiye'ye son bir iki ayda saldırılar başladı. Bir nevi öç alma gibi. Esed rejimi biraz da kendini güçlü hissetmeye başladı. Bir takım yerleri de muhaliflerden geri aldı. Herhalde hayatta kalacağım deyip, cesaret bulup en başta suçladığı Türkiye'ye karşı hamlelerde bulunuyor. Benim aklıma gelen bu." diye konuştu.

İstihbarat teşkilatımızın tıpkı Cilvegözü patlamasında olduğu gibi bu olayı da aydınlatacağına inandığını söyleyen Ertan şöyle devam etti:
"Eğer Suriye'nin yaptığı netleşirse, Türkiye de kendine has bir takım özel hareketlerle bunların cevabını verecektir.Yoksa savaş çıkmaz, ama bedelini öderler. Ruslar Suriye'nin arkasında olduğunu söylüyor. Suriye hususunda tahmin edemediğimiz konu Rusya'nın rolü oldu. Rusya'nın bu olayda bu kadar etkin rol oynayacağını tahmin edemedik. Rusya'nın Suriye'deki çıkarları çok derin ve fazla. Bu yüzden inat ediyorlar. Esed de Rusya'dan dolayı kendisini güçlü hissediyor."

İSRAİL UNUTULMAMALI

Olayla ilgili konuşan bir başka isim, Türkiye Suriye İşadamları Başkan Yardımcısı, Stratejist Mehmet Ali Kulat ise; saldırının zamanlamasına dikkat çekerek "Bizi Suriye'deki olaylara çekmeye yönelik kötü niyet hissediyoruz. Burada işin İsrail faktörünü de göz önünde tutmamız gerekir. 200 binin üzerine Suriyeli insan Türkiye'de bulunuyor. Biz bu süreçte Türkiye olarak bu insanların yanında yer aldık, her türlü desteği sağlamaya çalıştık. Bu durum bölgede Türkiye'ye karşı ciddi bir alaka oluşturdu. Bu olayın Türkiye'nin kargaşaya çekilmeye çalışılmasına yönelik olduğunu düşünüyoruz. Terörün bitme aşamasında bu olayın olması anlamlı. Bu olayın taşeronları mutlaka ortaya çıkar ama arkasındaki uluslararası güçleri görmek gerekir. Türkiye'nin yakaladığı ivmeyi kesmeye yönelik bir saldırı diye düşünüyorum." dedi.

TÜRKİYE Şİİ-SÜNNİ ÇATIŞMASINA ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Konuyu değerlendiren Turgut Özal Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç Dr. Mahmut Akpınar da; "Bir takım odaklar Türkiye ve Suriye'yi vuruşturmaya çalışıyorlar.  Fevkalade dikkatli olmak lazım. PKK'nın önemli kanadı Suriye ve İran'la ilişkisi devam ediyor. Bahoz Erdal Suriyeli ve Suriyelilierin PKK içindeki oranı %40'larda. Müşterek bir harekat da olabilir diye düşünüyorum. Ben büyük resimde Türkiye'nin Sünni-Şii çatışmasının içerisine çekilmeye çalışıldığını görüyorum. Bu yönüyle Ortadoğu'da bir alevin çıkması birilerinin planlarına malzeme olacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Hatay'da yaşanan saldırı ne anlama geliyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER