O bölgede neler oluyor?

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi'nde, iki bombalı aracın patlatılmasıyla meydana gelen olay, daha önce de Suriye etkeniyle yaşanan olayları akıllara getirdi.

O bölgede neler oluyor?

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı bir kez daha gözleri güneyin bu kozmopolit, ancak barış ve kardeşlik timsali şehrine çevirdi. Suriye'de iç karışıklıkların başladığı 2011 Nisan ayından bu yana sürekli çatışmalardan kaçan Suriyelileri kabul eden (sayıları 400 bini aştığı ifade ediliyor) bölgenin en fazla bundan etkilenen yeri şüphesiz Hatay ve ilçeleri oldu. Reyhanlı'daki son patlama da gösterdi ki bu bölgede Türkiye'nin kodlarını bozacak, huzur ve istikrarına kastedecek eylemleri gerçekleştirmek çok basit. İşte bölgeyi ısıtan o olaylar...

11 MAYIS 2013 / REYHANLI SALDIRISI 

Henüz gerçekleştirenlerin kim olduğu bilinmeyen saldırıda onlarca insan hayatını kaybetti ya da yaralandı. Oldukça merkezi bir noktada gerçekleşen saldırıda bomba yüklü araçlar kullanıldı. Saldırının büyüklüğü fotoğraf karelerine de yansıdı.
PATLAMADAN ÖNCE BELEDİYE BİNASI

PATLAMADAN SONRA BELEDİYE BİNASI

Reyhanlı patlama

Reyhanlı'ya daha önce de çoğu kez uçaksavar mermisi düşmüş, bölgede yaşayan vatandaşlar adeta diken üstünde yaşamaya devam etmişlerdi. Geçen yılın Kasım ayında, Suriye sınırına yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki TİGEM'e ait meraya ve araç muayene istasyonuna düşen uçaksavar mermileri böyle görüntülenmişti.


AKÇAKALE'YE TOP MERMİSİ DÜŞTÜ

Suriye'de yaşanan çatışmaların Türkiye'ye en büyük etkilerinden birini Türkiye 3 Ekim 2012 tarihinde yaşadı. Türkiye'yi günlerce huzursuz eden savaş ortamında korkulan gerçekleşti ve Suriye'den Akçakale'ye düşen top mermisi sebebiyle biri anne 4 çocuk hayatını kaybetti, 2'si polis 13 kişi de yaralandı. Olayın ardından iki ülke arasında zaten gergin olan ilişkiler daha da kritik noktaya ulaştı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada olay 'vahim' gelişme olarak nitelendirilerek gereğinin yapılacağı söylendi. Türk Silahlı Kuvvetleri ise olayın ardından Suriye topçu bataryalarının vurulduğunu açıkladı.



CEYLANPINAR DİKEN ÜSTÜNDE

Suriye'deki olaylarla birlikte kamuoyunda adı çokça duyulan yerlerden biri de Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi oldu. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait araziye düşen roketatar mermisiyle çok sayıda kişi yaralandı. Sınırın öte yakasında ise; 50 Suriyeli'nin öldüğü haberleri ulaştı.  Rasulayn bölgesindeki şiddetli patlamalar ve silah seslerinden dolayı geceleri uykusuz geçiren Ceylanpınarlılar, sık sık belediye hoparlörlerinden ve polis araçlarından yapılan duyurularla sokağa çıkmamaları, sınıra yakın bölgelere gitmemeleri konusunda uyarıldılar. Çok sayıda ev ve işyerine kurşun isabet eden ilçede eğitim ve öğretime de sık sık ara verildi.



CİLVEGÖZÜ KAPISINDA BÜYÜK PATLAMA

Ve tıpkı bugünkü olayı hatırlatan, bir kanlı saldırıyı daha Türkiye 11 Şubat 2013 tarihinde yaşadı. Cilvegöz Sınır Kapısı'nda patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı da 4'ü Türk 14 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi de yaralanmıştı. 



SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber O bölgede neler oluyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER