Hava durumuyla ilgili meteorolojiden önemli uyarı!

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Hava durumuyla ilgili meteorolojiden önemli uyarı!

Yapılan son Hava durumu değerlendirmelerine göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Adana, Osmaniye, K.maraş'ın batı ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyı kesimi ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacak yağışların; Sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında, öğleden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm. ve üzeri) olacağı , akşam saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri Adana'nın doğu ilçeleri, K.maraş'ın batı kesimleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 


HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede( 3 ila 8 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, kuzey iç ve batı bölgelerde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Batı ve Orta Karadenizde fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Karadeniz kıyı kesimi ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olacak yağışların; Sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop'un batı kıyılarında, öğleden sonra Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm. ve üzeri) olacağı, akşam saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri Adana'nın doğu İlçeleri, K.maraş'ın batı kesimleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını ve taşkın tehlikesi, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın ülke genelinde genellikle kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli, Batı ve Orta Karadeniz'de fırtına şeklinde(60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanacak olumsuz şartlara karşı denizciler ve balıkçılar başta olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili meteorolojiden önemli uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER