Hava durumuyla ilgili son tahminler ne?

Önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne?

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 6 ila 10 derece olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/s), Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/s), Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI VE ORTA KARADENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI: Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına (50-90 km/s), Orta Karadeniz'de tam fırtına (75-100 km/s), gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hava durumuyla ilgili son tahminler ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER