Havuzun sesi Star'dan mesnetsiz bir haber daha!

Hükümetin sözcülüğünü yapan Star gazetesi bugün mesnetsiz bir habere daha imza attı.

Havuzun sesi Star'dan mesnetsiz bir haber daha!

Gazetecilik ahlakını yok sayarak, konjonktüre göre haber yapan Star’ın bugünkü manşetini Hürriyet, aylar öncesinden yalanlıyor. Yine pişti olan Star’ın masa başı haberlerini yaparken, biraz daha arşiv taramasına ağırlık vermesini tavsiye etmekte yarar var.

Türkiye’de vuku bulan her hadise gibi, Gezi Parkı eylemlerinin fitilini ateşleyen ‘çadır yakma’lar da nihayet paralele bağlandı. AKP iktidarının AVM yaptırmak maksadıyla Gezi Parkı’ndaki ağaçları kesmesine halkın büyük tepkisi olmuştu. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarı sonucu eylemcilere şiddet uygulanmış, eylemci çadırları zabıtalarca yakılmıştı.

Star gazetesi, bugün herhangi somut bir delil sunmadan “Çadır tiyatrosu deşifre oluyor” başlıklı manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. Masa başı hazırlanan haberde özetle, “çadırları yakın emrinin paralel bir polisçe verildiği, polisin sadece çadırları değil; ülkeyi de yakmak istediği” yazılıyor.

Ancak herhangi bir somut delile başvurmamayı artık gelenek haline getiren yandaş gazetenin hükümeti sorumluluktan kurtarma çabası, düştüğü komik durumu gözler önüne seriyor. Çünkü eylemin fitilini ateşleyen de, ateşine odun taşıyan da bizatihi mevcut iktidardı. Algı operasyonunda her türlü hileye başvuran yandaş basının son iftirası Gezi eylemleri oldu. Ancak zaman, hakikatleri örtmeyecek kadar asil...

Star gazetesinin bugün gündeme getirdiği çadır yakma olayını, Hürriyet gazetesi aylar önce manşetinde yer vermişti. Hürriyet, çadırları yaktıkları gerekçesiyle açığa alınan 4 zabıta memuru ile ilgili haberi, “Yakma timi açığa alındı” manşetiyle duyurmuştu. Haberde 4 zabıta memuru ile 1 teknisyenin açığa alınarak haklarında soruşturma açıldığı kaydediliyor.

Hürriyet’in 20 Haziran 2013 tarihli haberi şöyle devam ediyor:

“Gezi Parkı protestolarındaki orantısız güç kullanımını soruşturan mülkiye ve polis başmüfettişleri, 29 Mayıs’ta eylemcilerin çadırlarını yakanları da mercek altına aldı.

Müfettişler, Gezi Parkı olaylarının fitilini ateşleyen çadır yakma olayını aydınlatmak için görüntüleri inceledi. Görüntülerde, çadırları yakanların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli zabıtalar olduğu belirlendi. İfadesi alınan polisler de çadır yakma olaylarına karışmadıklarını, çadırları zabıtaların yaktığını söyledi. Müfettişler bunun üzerine 4 zabıta memuru ve teknisyen yardımcısı hakkında rapor hazırladı. Raporda, zabıta memurlarının ve teknisyen yardımcısının çadırları yaktığının belirlendiği vurgulanarak, görevden alınmaları yönünde görüş bildirildi. Rapor, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi.

ZABITALAR AÇIĞA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda 4 zabıta ve teknisyen yardımcısını açığa aldı. Şüpheliler hakkında idari soruşturma açıldı.” Zaman



<< Önceki Haber Havuzun sesi Star'dan mesnetsiz bir haber daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER