Hekimoğlu İsmail Hatıralarını anlattı

Kutlu Doğum Programında, Risale-i Nur’ları Amerika’ya ilk götüren Adam Hekimoğlu İsmail, ilginç hatıralarıyla halkı coşturdu

Hekimoğlu İsmail Hatıralarını anlattı

Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle Ufuk Diyalog Derneği tarafından düzenlenen “Peygamberimizin Hayatında Tebliğ ve İnsani Değerler” konulu programda duygulu anlar yaşandı. Ünlü yazar Hekimoğlu İsmail’in konuşmacı olarak katıldığı programda, İsmail Coşar ve Suat Gözütok, okudukları Kur’an-ı Kerim ve ilahilerle programa katılanlara çoşkulu anlar yaşattı. Yeşilköy Wow Otelde yapılan programa işadamları, esnaflar başta olmak üzere yaklaşık bin kişi katıldı.

Programda konuşan 81 yaşındaki Hekimoğlu İsmailİslam’da tebliğin önemine dikkat çekerek, Bediüzzaman’la tanışmasını ve Risale-i Nur’ları Amerika’ya götürme hatıralarını anlattı. Hekimoğlu İsmail, ‘200 Bavulu bir bir açıp kontrol ettiler. Sadece Risale-i Nur’ların olduğu bavulumu kontrol etmediler. Bavullar kontrol edilmeye başlayınca, Amerika’ya değil hapishaneye gideceğimi düşündüm. Ancak 200 bavul içinde sadece Risale-i Nur’ların olduğu bavulu ne Türkiye’den çıkışta ve ne de Amerika’ya girişte hiç kontrol ermediler’ dedi.

Hekimoğlu İsmail, yaptığı konuşmada, İslamiyet’in ve Peygamber Efendimizin yeniden öğrenilmesine, çalışkan olmaya ve işadamlarının üretime önem vermesine dikkat çekti. Hekimoğlu İsmail, ‘İslamiyet’i ve Peygamber Efendimizi yeniden öğrenmeliyiz. İşadamlarımız üretime önem vermeli. İmalat en büyük ibadettir. İşsizlik yoktur. İşe yaramayan insanlar vardır’ şeklinde konuştu.

Salona gelenlerle onlarca ilginç hatırasını paylaşan Hakimoğlu İsmail, 2002 Yılında felç oldum. Doktorlar bana ‘Konuşmayacaksın, yazmayacaksın ve dolaşmayacaksın’ dediler. Fethullah Gülen Hocaefendi ise, ‘Hayır! Konuşacaksın, yazacaksın ve dolaşacaksın’ dedi. Ben de konuştum, yazdım ve dolaştım. Hayatımdan çok memnunum’ dedi.

Bünyamin Çetinkaya
Ufuk Diyalag Derneği
<< Önceki Haber Hekimoğlu İsmail Hatıralarını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER