Hükümet fezlekeli bakanları bu formülle kurtaracak!

Hükümet, demokratikleşme paketine eklenecek düzenlemeler ile bakanları yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarından kurtarmayı hedefliyor.

Hükümet fezlekeli bakanları bu formülle kurtaracak!

Bakanlar hakkındaki fezlekelerin savcılığa iadesiyle bir nefes daha alan hükümetin, yolsuzluk suçlamalarından kurtulmasının diğer adımı, demokratikleşme paketine eklenecek düzenlemeler olacak 

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Bakanlar hakkındaki fezlekelerin savcılığa iadesiyle bir nefes daha alan hükümetin, yolsuzluk suçlamalarından kurtulmasının diğer adımı, demokratikleşme paketine eklenecek düzenlemeler olacak. Son şekli verilen pakette iletişimin dinlenmesine ilişkin getirilecek yeni kısıtlamalar, yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarından Başbakan ve bakanlarını kurtarmayı hedefliyor. “Hakkında dinleme kararı olmayan kişilerle ilgili kayıtlar delil kabul edilmeyecek” kuralı pakete girer ve yasalaşırsa, Başbakan ve bazı bakanlar mevcut suçlamalardan kurtulabilecek.

Hükümetin, telefon dinlemelerinde süre sınırlaması getirilmesi, dinleme için ikinci savcı onayı ve mahkeme kararı şartının aranması, dinleme için somut delil ve işlendiği öne sürülen suçta cebir ve şiddet kriterlerinin aranacağı ve bazı suçları katalog suçlar kapsamı dışına çıkarmaya hazırlandığı açıklanmıştı. Hakkında iletişimin tespit kararı bulunmayan kişilerle ilgili kayıtların delil kabul edilemeyeceği yönündeki muhtemel düzenleme yasalaşırsa, bu bakanlarla ilgili fezlekeler yasal dayanaktan yoksun hale gelecek. Bakanlarla ilgili doğrudan dinleme kararı olmadığı için de dün savcılığa iade edildiği açıklanan fezlekelerin tümden işlemden kaldırılması da sürpriz olmayacak.
<< Önceki Haber Hükümet fezlekeli bakanları bu formülle kurtaracak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER