İade edilen yolsuzluk fezlekeleriyle ilgili flaş gelişme

CHP, MHP ve HDP, fezlekelerin savcılığa iade edilmesiyle iligli olarak Meclis soruşturma Komisyon'u olağanüstü toplantıya çağırdı.

İade edilen yolsuzluk fezlekeleriyle ilgili flaş gelişme

CHP, MHP ve HDP, fezlekelerin savcılığa iade edilmesiyle iligli olarak Meclis soruşturma Komisyon'u olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin, dizi pusulası bulunmadığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iade edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Fezlekelerin ekinde dizi pusulası vardı. Komisyon Başkanı komisyonun yetkisini gasp etmiştir, görevini kötüye kullanmıştır. Bir meşruiyet tartışmasının içine kendisini sokmuştur" dedi. Hamzaçebi, aynı zamanda  dört eski bakan hakkında TBMM'de kurulan soruşturma komisyonunun üyeleri de olan partisinin İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen ve Erdal Aksünger ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, komisyon başkanı Hakkı Köylü'nün bakanlar hakkındaki fezlekeleri dizi pusulası bulunmadığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etmesini eleştirdi. Fezlekelerin ekinde dizi pusulasının bulunduğunu ifade eden ve pusula olduğunu belirttiği sayfaların fotoğraflarını gösteren Hamzaçebi, şöyle devam etti:
               "Fezlekelerin ekinde dizi pusulası vardı. Komisyon Başkanı komisyonun yetkisini gasp etmiştir, görevini kötüye kullanmıştır. Bir meşruiyet tartışmasının içine kendisini sokmuştur. Bu gelişmeler üzerine komisyonun üyeleri Sayın Rıza Türmen ve Erdal Aksünger dün hem Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanına hem de TBMM Başkanına bir yazı yazarak bu fezlekelerin savcılığa iadesi konusundaki işlemin yanlış olduğunu ifade etmişler, fezlekelerin ve ekindeki bölgelerin kendilerine verilmesini talep etmişlerdir. Ayrıca yine dün, Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanına, komisyonunun altı üyesi bir başvuru yapmıştır. CHP'li üyeler dışında MHP ve HDP üyeleri de bu başvuruyu imzalamışlar ve komisyon yarın için toplantıya çağrılmıştır. Şimdi Soruşturma Komisyonu Başkanına düşen görev, bu toplantıyı yarın gerçekleştirmek ve bu fezlekeleri neden iade ettiğinin gerekçelerini komisyona açıklamaktır."

<< Önceki Haber İade edilen yolsuzluk fezlekeleriyle ilgili flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER