İdris Bal o teknede ne konuşulduğunu açıkladı

Bağımsız Milletvekili İdris Bal, gazetelerde yer alan 'gizli tekne toplantısı' haberlerine tepki gösterdi.

İdris Bal o teknede ne konuşulduğunu açıkladı

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, gazetelerde yer alan 'gizli tekne toplantısı' haberlerine tepki gösterdi. Söz konusu toplantıda çay içmek ve ülke meselelerini konuşmak üzere bir araya geldiklerini belirten Bal, bunun normal olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, devletin yerine baskıcı, polis devleti, istihbarat devleti denebilecek bir yapıya doğru gidildiğini söylediklerini ve yöneticileri uyardıklarını, bunun bedeli olacağını ifade ettiklerini belirtti. Geçen Cumartesi günü bazı arkadaşlarıyla çay içip ülke meselelerini konuşmak istediklerini dile getiren Bal, demokrasi, hukuk ve anayasanın olduğu bir ülkede suça karışmadan, izin almadan insanların bir araya gelebileceğini ve kendilerini ifade edebileceğine söyledi. 
 
Milletvekili olanların asıl bunu yapmamaları halinde yadırganması gerektiğini vurgulayan Bal, "Ama istihbarat devleti, polis devleti korkularını teyit eden gelişmeler oluyor. Gittiğiniz yerler tespit ediliyor, takip ediliyorsunuz. Gideceğiniz yere telefon ediliyor: 'Herkesle konuş ama bu İdris Bal ile konuşma' deniyor. Sonra resim çekiliyor. Yanınıza adam sokuyorlar, fitne sokturuyorlar. Gerek içerden gerek dışardan resimlerle paylaşmaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun, yazıklar olsun. Bu ülkenin demokratik, hukuk devleti imajına zarar veriyorsunuz. İçerde kutuplaştırıyorsunuz, korku devleti kurmaya çalışıyorsunuz." diye konuştu. 
 
Söz konusu toplantıda, genel anlamda ülkenin sorunlarının tartışıldığını dile getiren İdris Bal, HSYK seçimleriyle ilgili iktidarın bu seçimlerin tarafı olduğunu söyledi. Seçim sonucunda 22 üyeden 15'inin hükümetin propaganda ettiği çevreden seçildiğini ifade eden Bal, bunun tehlike çanlarının ortalığı inlettiği anlamına geldiğini kaydetti. 

Çözüm sürecinin terör örgütünü güçlendirdiğini ifade eden Bal, terör örgütünün silahla elde edemeyeceği başarıyı bu süreçte elde ettiğini kaydetti. Bal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı gibi değil başbakan gibi davrandığını ve kutuplaşmalara neden olduğunu vurguladı.
 

CİHAN

<< Önceki Haber İdris Bal o teknede ne konuşulduğunu açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER