İdris Bal uyardı ve özellikle vurguladı!

AK Parti Milletvekili İdris Bal: İddia ediyorum dershane kapatmadan en çok imam hatip liseleri zarar görecek...

İdris Bal uyardı ve özellikle vurguladı!

Partisi tarafından ihraç istemiyle disipline sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, dershanelerin kapatılmasına yönelik tepkisini sürdürdü. 

Dershanelerle ilgili görüşünü yineleyen Kütahya Milletvekili İdris Bal, dershanelere olan ihtiyacın devam ettiğini söyledi ve anayasaya aykırı davranılmaması uyarısında bulundu.

"Bir taraftan dershaneleri kapatırken diğer taraftan başka bir kurum altında benzeri kursların verileceğini söylemek bir çelişki değil midir? diyen Bal, "Hukuki açıdan bakarsak, hukuk devletinde özel teşebbüs hurriyeti ile alakalı madde varken bu mümkün değildir." ifadelerini kullandı. 

Dershanelerin kapatılmasının en fazla gariban kesime zarar vereceğini belirten Bal, “Kapatabilirsiniz, benim param varsa benim için dert değil ki. Tutarım özel hocayı benim evlatlarım daha iyi bir eğitim alır. Ya benim asgari ücretle yaşamaya çalışan kardeşlerim ne yapacak? İddia ediyorum meslek liseleri, imam hatip liseleri bu husustan en çok zarar görecek kesimlerdir. İmam hatibe girenler imam olmak için mi giriyor? Hem dinimizi öğrenelim, hem kültürümüzü öğrenelim, hem de üniversiteye girelim diye diyorlar. Ama orada meslek dersleri var. Sınavda başarılı olamazsınız. Nereden telafi edeceksiniz?” diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber İdris Bal uyardı ve özellikle vurguladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER