Başbakan Erdoğan'dan yeni dershane açıklaması

Başbakan Erdoğan, dershanelerin kapatılmasına dair yeni bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan'dan yeni dershane açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamada bulundu ve soruları cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin kapatılmasına dair sorulan bir soruya, "Benim Hocaefendi ile bu konuda görüşmem olmadı. Bu konu, Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu yana başlattığımız bir adımdır. Biz bir dönüşümden bahsediyoruz. Hala 80'li yıllardaki zihniyetle mi bunu devam ettireceğiz? Bu bir kapatma olayı değildir. Bu belli bir gruba yönelik adım değildir, bir zihniyet değişimidir. Başarının arkasında dershaneler var ifadesini asla kabul etmiyorum." şeklinde cevap verdi.

-İdris Bal'a ihraç talebi-

İdris Bal'a ihraç talebi ile ilgili soru üzerine Başbakan "Partinin kendi iç disiplinine uymak zorundadır. Bir kişi siyaset yapacaksa partisinin politikalarını da kabul eder. Bu arkadaşımız maalesef partinin iç disiplinine uymadı." ifadelerini kullandı.

-Bedelli Askerlik-

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında askerlik ile ilgili sözlerinden oluşan "Bedelli mi geliyor?" algısına karşı, "Ben öyle bir şey demedim. Yetkili ilgili mercilerle görüşür gerekli adımı atarız dedim." şeklinde konuştu.

-Başbakanlık'taki canlı bomba olayı-

Erdoğan, Ankara'da Başbakanlık yakınlarında yaşanan canlı bomba paniği ile ilgili soru üzerine, "Şahsın bir yerlerle bağlantısı var mı yok mu? soruşturuluyor. Güvenlik teşkilatı alması gereken önlemi alır." diye konuştu.

-Nihat Hatipoğlu ile görüşme-

Başbakan, Nihat Hatipoğlu'nun AK Parti ziyaretine ilişkin ise, "Nihat Hatipoğlu ile görüşmemiz Diyarbakır konusunda oldu (Cumartesi-Pazar günü yaşananlar). Bulunduğu makam gereği adaylık konusunda bir ısrarımız olmadı..." dedi.

-Yeni anayasa konusu-

Yeni anayasa konusuna da değinen Erdoğan, "48 madde oldu önce. 4 siyasi parti mutabık, gelin şu 48 maddeyi çıkaralım dedik, olmadı. Daha sonra 60 madde oldu yine uzlaşmadılar. 550 milletvekilinde oluşan parlamentoda 26 milletvekili temsil eden bir grup 'hayır' dediği için bu parlamento yasa yapmayacak mı? Aynen BM Güvenlik Konseyi’ndeki duruma benziyor. Türkiye böyle mi çalışacak." açıklamasında bulundu.

-Mısır'daki askeri darbe-

Son olarak da Mısır'da yaşanan gelişmelere dair soruyu cevaplandıran Başbakan Erdoğan, "Mısır'daki gelişmeleri insanlık dramı olarak görüyorum. 70 yıl Mısır'ı başarısızlığa mahkum edenleri temize çıkarıyorlar. Mursi'nin yargı karşısındaki duruşunu alkışlıyorum." ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan yeni dershane açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER