İdris Bal'dan Bülent Arınç'ın o sözlerine çok sert tepki

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yolsuzluklarla ilgili “Vahiy mi geldi?” sözlerini eleştirdi...

İdris Bal'dan Bülent Arınç'ın o sözlerine çok sert tepki

“Vahiy değil, ihbar geliyor, MASAK raporu, MİT raporu geliyor. Milleti kandıramazsınız.” diyen Bal, sürecin ve adımların ardından operasyonun yapıldığının altını çizdi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Bal, Soma’nın daha 116. günündeyken yeni bir iş kazasıyla karşılaşıldığını ifade etti. Acılı ailelere başsağlığı dileyen Bal, Türkiye’nin işçi kaybında dünyada üçüncü sırada olunduğunu ifade etti ve bunun görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

İş kazalarının trafik ve terörden beter olduğunu dile getiren Bal, büyük ihmaller olduğunu kaydetti. Siyasetin ütme sanatı, yalancılık, kandırmacılık, duruma-yerine göre kıvırtma sanatı olmadığının altını çizen Bal, birinci sınıf yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

''BİR CAN BU KADAR UCUZ OLMAMALI''

“Bir can bu kadar ucuz olmamalı.” diyen Bal, haksız yere bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu hatırlattı. Bu kadar ihmal karşısında yaşanan ölümlerin de normal olduğuna dikkat çeken Bal, terör, trafik kazasında nasıl üzülüyorsa bu konuda da adım atılması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yolsuzluklarla ilgili “Vahiy mi geldi?” sözlerini eleştiren Bal, Akşam ve Yenişafak gazetesinin yolsuzluklarla ilgili attığı başlıkları gösterdi. Vahiye gerek yok, vasat bir zekayla gazeteyi okuyanların bunları anlayacağını dile getiren Bal, delikanlı olmaya gerek olduğunu vurguladı. Yolsuzluklarla ilgili MİT’in raporunu hatırlatan Bal, vahiye gerek olmadığını, 9 ay önce bu ülkenin istihbaratının görevini yapıp uyarılar verdiğini kaydetti. “Arınç bunu bilmiyorsa eyvahlar olsun.” diyen Bal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbarı aktardı.

''VAHİY DEĞİL İHBAR...''

“Vahiy değil, ihbar geliyor, MASAK raporu, MİT raporu geliyor. Milleti kandıramazsınız.” diyen Bal, sürecin ve adımların ardından operasyonun yapıldığının altını çizdi. Demokrasinin sandıktan ibaret, polise baskı yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Bal, ailelerin çok üzüldüğünü ve adil bir yargılama istediklerini söyledi.

“Siyasi münafıklığa gerek yok.” diyen Bal, en güzellerin Türkiye’de olması gerektiğini ifade etti. Asansör faciasıyla ilgili bir soruya Bal, AKP iktidarının her alanda çok güzel laflar yaptığını ve algı oluşturduğunu belirtti. İktidarın kontrol ettiği medya ile sanal bir mutluluk oluşturduğunu anlatan Bal, ailesi iştir lafa bakılmayacağını ifade etti. Bu iktidar döneminde çok ciddi yeşil kıyımı yapıldığını dile getiren Bal, olaylara rant, dolar gözüyle bakıldığında yeşil alanlara inşaatlar yapılacağını kaydetti. Taksim’deki olayları hatırlattı. Dolar, rant gözlüğüyle dünyayı, şehirciliği, iktidarı değerlendiren bir zihniyetin uyarıları dikkate almayacağını belirtti.

Bal, çarşı grubu ve polise yönelik darbe suçlamasıyla ilgili bir soruyu da cevapladı. “Dünyanın her yerinde yolsuzluk olabilir, rüşvet olabilir, çürük elma olabilir. Marifet çürük elmayı ayıklama iradesini ortaya koyabilmektir.” diyen Bal, psikolojik harekatla algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını vurguladı. Darbe algısını, tepkisini kullanmak için ‘işte bunlar darbe yapıyor’ diyerek hırsızları yakalayanların yargının önüne getirilmeye çalışıldığını ifade etti. Millet, din, bayrak sevgisinin kimsenin tekelinde olmadığını vurguladı.

CİHAN
<< Önceki Haber İdris Bal'dan Bülent Arınç'ın o sözlerine çok sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER