Ilıcak: Anlayan Arap olsun

Efkan Ala'nın sorulara cevap verme tarzı(!) internet alemini sallamaya devam ederken Nazlı Ilıcak da işi mizaha vurdu. Ilıcak'a göre 7 aydır yazılamayan iddianamenin sorumlusu Ala'nın bu tarzı.

Ilıcak: Anlayan Arap olsun

Ilıcak Efkan Ala'nın Habertürk yayınındaki sözlerinden kısa bir bölümünün deşifre halini köşesine yazdı. 'Fişleme yaptık' itirafı yerine konunun etrafından dolanmayı tercih eden Bakan'ın sözleri anlaşılmasa da ''kimin ne olduğunu herkes biliyor'' şeklindeki ifadeleri önemli bir itiraf. 
İşte Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın 'gayet açıklayıcı' konuşması ve Nazlı Ilıcak'ın yazısından ilgili bölüm

***
Efkan Ala… Kem küm…
Türkiye’de bazı yasa dışı usulsüz dinlemelerin olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Buraya kadar tamam da… Ne malûm, bu işin organize bir şekilde yapıldığı, her bir polisin diğeriyle örgüt ilişkisi içinde olduğu, hiyerarşik bir yapı içinde talimat alarak dinlenmemesi gereken kişileri dinlediği?..

En çok usulsüzlük iddiası istihbari dinlemelerle ilgili. Ama bu fiiller, bir ya da birkaç vilayetle sınırlı değil. Türkiye’nin hemen her ilinde görev yapan polisler suçlanıyor. Üstelik incelenen 2008-2013 döneminde, İstihbarat Şube Müdürleri’nin biri gitmiş, biri gelmiş, İstihbarat Daire Başkanları değişmiş… Hepsini de hükümet atamış. Bu durumda, bir Cemaat yapılanmasını nasıl somut delillere dayandıracaksınız? Bu soru sadece benim zihnimi kurcalamıyor. 
Efkan Ala’ya da sormuşlar.

Cevabı, lâtifeli bir video görüntüsü içinde Twitter’da dolaşıyor.

Soru: Polislerin paralel yapı mensubu olduğunu nasıl tespit ediyorsunuz?

Efkan Ala cevap veriyor: Şimdi bakın kendi öncüllerinizi ortaya koyduğunuz işin içinden, yani bu soru şimdi paralel yapı olduğunu nasıl anlıyorsunuz. Suçu, organize bir suç işlenmiş mi? Bir dinlenmemesi gerek bir yer dinlenmiş mi? Dinlenmiş yasal olmayan bir şekilde. O kişiyi kaç kişi dinlemiş onu? Kaç kişi dinlemiş. Onların hepsi tespit ediliyor. Tespit edildiği zaman biraz önce söylediğim araçları kim almış. Bunlar tespit edildiğinde kim almışsa yasal olarak kim o meselenin içerisindeyse, altına imza atmışsa onlar gönderiliyor. Bir de hani şey vardır, memleket kimin ne olduğunu biliyor. Bir suç işlenmiş, devlet, bu suçu işleyenlerin üzerinden bir soruşturma yürütüyor. Yoksa suç işlememiş olanlara yönelik tabanda, efendim, işte insanlara bir zamanlar bir şeyin içerisinde olmuşlar, onlara yönelik bir şey yok. Bir çaba, bir soruşturma yok.”

Anlayan Arap olsun… 
Tevekkeli değil, Cemaatçi polislerin darbe yaptığına dair iddianame 7 aydır hazırlanamıyor!!!


İşte o video

Efkan Ala'dan anlaşılmaz cevap | samanyoluhaber.com
<< Önceki Haber Ilıcak: Anlayan Arap olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER