İmralı cezaevinde mi kalacaklar?

Ankara kulislerinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yanına, çözüm süreci kapsamında 4'ü kadın 8 PKK'lı hükümlünün gönderileceği iddiası konuşuluyor.

Öcalan hakkında çok çarpıcı iddia

  • Abdullah Öcalan'ın yanına 4'ü kadın 8 PKK'lı hükümlünün gönderileceği öne sürülüyor.
  • İmralı'ya gönderilecek PKK'lı hükümlüler, Öcalan ile aynı koğuşta kalmayacak
  • 4 Kadın hükümlünün İmralı'ya gönderileceği iddiası sosyal medyayı salladı.

Bugün gündeme getirilen ve Ankara kulislerine bomba gibi düşen habere göre, söz konusu hükümlülerin kimler olacağına ilişkin çalışma yapılırken, belirlenen isimler Adalet Bakanlığı'na bildirilecek. Bakanlığın onay vermesiyle 8 PKK'lı hükümlünün İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne nakli gerçekleşecek. İddialara göre Cezaevi sorumluları tarafından tespit edilecek 4'ü kadın 8 PKK'lı hükümlünün, isimleri belirlendikten sonra Adalet Bakanlığı'na iletilecek. Bakanlık onayından sonra bu hükümlüler bulundukları cezaevlerinden alınarak İmralı'ya gönderilecek.

'AYNI YERDE KALINMAYACAK'

İmralı'da geçen yıldan beri sürdürülen ek cezaevi inşaatının Haziran ayında bitmesi planlanırken, Öcalan'a tecrit uygulandığı iddialarıyla bazı uluslararası kuruluşlar ve Avrupa'daki bazı örgütlerce istismar konusu yapılmaması için Adalet Bakanlığı'nın da 8 mahkumun gönderilmesini uygun bulduğu iddia edildi. Nakil gerçekleşirse, iddialara göre ayrıca İmralı'ya gönderilecek PKK'lı hükümlüler, Öcalan ile aynı koğuşta kalmayacak. Ancak diğer F Tipi cezaevlerinde olduğu gibi, sadece havalandırma saatleri içinde Öcalan ile sohbet edebilecekler.

SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU

Haberin duyulmasının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda gönderileceği iddia edilen kadın mahkumlara vurgu yapıldı. Aynı cezaevinde erkek ve kadın hükümlülerin asla bir araya gelmediğine dikkati çeken internet kullanıcıları olayı ti'ye alan yorumlarda bulundu.

BAKANLIK YALANLADI

Bu arada Adalet Bakanlığı konu üzerine açıklamada yaptı. Anadolu Ajansı'na yapılan bakanlık açıklamasında, bazı basın yayın organlarında yer alan "İmralı'ya  8 mahkum daha gönderilecek" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı  belirtildi. 
<< Önceki Haber İmralı cezaevinde mi kalacaklar? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER