İstanbul gözlerini karla açtı, seferler iptal

İstanbul’da akşam yağmurla karışık yağan kar geceden itibaren yoğunluğunu artırdı.

İstanbul gözlerini karla açtı, seferler iptal

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur etkili olmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi etkili olması beklenen kar yağışı sebebiyle kritik noktalara karla mücadele araçları yerleştirdi. Ekipler, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 24 saat hazır bekletilecek. Yılın ilk karı mega şehir İstanbul'a düştü! | samanyoluhaber.com

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren sulu kar yağışı başladı. Kar yağışının salı ve çarşamba günleri daha da etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM da meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre kentte etkili olması beklenen kar yağışı ve fırtına ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada yetkililer, fırtına ve sağanak yağmurun yol açacağı olumsuz durumlara karşı vatandaşları uyardı. Su baskını, sel, çatı uçmasına karşı dikkatli olunması istendi. Açıklamaya göre; 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edecek.

İBB, 209 bin ton tuz hazır bekletiliyor. 64 ayrı noktada ise bin 385 ton solüsyon depolandı. Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen buzlanma erken uyarı sistemi ile buzlanma noktaları 3 saat önceden tespit edilecek. Ekipler 30 dakika ara ile belirtilen yerlerde kürüme ve tuzlama çalışması yapılacak. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu sürekli ulaşıma açık bulundurulacak. Kritik kavşaklarda 50 adet kurtarıcı ve çekici 24 saat esasına göre yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

Meteorolojiye göre hafta sonuna kadar İstanbul’da metrekareye 100-150 kilogram yağış bekleniyor.

İDO'nun bazı seferleri iptal edildi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), elverişsiz hava koşulları sebebiyle bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler şöyle:   

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
08.00 Bursa- Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü
09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü

THY'den sefer iptalleri
 Türk Hava Yolları (THY), yarın gerçekleştireceği bazı iç ve dış hat seferlerini iptal etti. THY'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın yapılması planlanan karşılıklı bazı seferlerin, meteorolojik beklenti ve olası kapasite azaltılması doğrultusunda iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, saat 06.55 İstanbul-Konya, 08.55 Konya-İstanbul, 07.30 İstanbul-Budapeşte, 09.25 Budapeşte-İstanbul, 10.00 İstanbul-Ankara, 11.50 Ankara-İstanbul, 11.00 İstanbul-Ankara, 13.00 Ankara-İstanbul seferlerinin yapılmayacağı aktarıldı.

(CİHAN)
<< Önceki Haber İstanbul gözlerini karla açtı, seferler iptal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER