İstanbul’da ekmek fiyatı karmaşası

'Ekmeğe zam’ tartışmalarını gündeme geldi...

İstanbul’da ekmek fiyatı karmaşası

İstanbul’un bazı fırınlarında ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satılması, ‘ekmeğe zam’ tartışmalarını gündeme getirdi. Bazı yerlerde 1 liranın altında ya da üstünde ekmek satıldığını kaydeden bir fırıncı esnafı, “Ucuza satılan ekmekler konusunda bir şey söylemek istemiyorum, o bana kalsın.” dedi. 

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, kendilerine bağlı fırınlarda ekmeğe zam yapmadıklarını söyledi. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Özer, “Bizim 250 gram olan ekmeğimiz 1 lira. Ancak İstanbul Ticaret Odası, kendisine bağlı fırınlarda fiyatı serbest bıraktı.” iddiasında bulundu. Özer, “İstanbul’un ekmeğinde çift başlılık mı var?” sorusuna, “Valla kaç baş olduğunu ben de bilmiyorum.” cevabını verdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) yetkilileri ise, bu iddianın daha önce de dile getirildiğini belirterek, Şubat ayında yaptıkları açıklamayı hatırlattı. İTO’nun fiyat belirleme gibi bir yetkisinin ve sorumluluğunun bulunmadığı ifade edilen Şubat ayındaki açıklamada ise, “Gerek İstanbul Ticaret Odası’nın gerekse ülke genelindeki ticaret ve sanayi odalarının fiyat belirleme, fiyat artışlarını sınırlama gibi bir yetki ve sorumluluğu yoktur. Böyle bir uygulama serbest piyasa ruhuna da aykırıdır.” denilmişti. 

FIRINCI SAHİBİ: UCUZ EKMEK KONUSUNU KONUŞMAK İSTEMİYORUM, O BANA KALSIN

İstanbul Fırıncılar Odası’na bağlı çalışan fırın sahibi Asım Şahin, odanın belirlediği fiyatın altında ya da üstünde ekmek satmadıklarını söyledi. İstanbul Ticaret Odası’na bağlı fırın işleten Galip Gür ise, bazı fırınların 1 liranın altında ya da üstünde ekmek sattığını belirtti. Gür, “Bunlar var tabi ki. Yanındaki fırınlar ucuza sattığı için 1 liradan aşağı ekmek satılıyor. Biz 1 liraya satıyoruz. Kaliteyi, müşteri memnuniyetini yüksek tutuyoruz. Gramaj standarttır, değişmez. Ucuza satılan ekmekler konusunda bir şey söylemek istemiyorum. O bana kalsın.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

<< Önceki Haber İstanbul’da ekmek fiyatı karmaşası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER